Çankaya'ya bir etüt merkezi daha

Çankaya'ya bir etüt merkezi daha

Ankara'nın Çankaya Belediyesi, ilk ve ortaokul öğrenimi gören çocukların ders ve ödevlerine katkı verdiği etüt merkezi sayısını dörde çıkardı. Etüt merkezlerinden 382 çocuk yararlanacak.

Okul öncesi eğitimde 11 kreşle 1400 çocuğa hizmet veren Türkiye'deki tek yerel yönetim olan Çankaya Belediyesi, ilk ve ortaokul çocuklarına ders ve ödevlerinde katkı verdiği 3 etüt merkezine, bir yenisini daha ekleyerek etüt merkezi sayısını dörde çıkardı. Belediye, yeni etüt merkezi ile birlikte 382 çocuğa hizmet verecek.

2015-2016 eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte açılan etüt merkezleri, 7-12 yaş arası ilk ve ortaokul öğrencilerine hizmet veriyor. Donanımlı öğretmen kadrosuyla öğrencilere okul dersleri ve ödevleri konusunda destek veren Çankaya Belediyesi, bunun yanı sıra resim, müzik, seramik, satranç, spor gibi aktivitelerle de çocukların ders dışı zamanlarda, kültürel ve sosyal gelişimlerine katkı sunuyor. Farklı ülkelerin kültürlerini tanımaya yönelik programlar da uygulanan etüt merkezlerinde, çocuklar yabancı kültürlerle kaynaşma ve ülkeleri tanıma fırsatı buluyor. Etüt merkezleri bahçesinde basketbol potası ve çocuk oyun araçlarının yer aldığı bir alanlar da mevcut. Böylece çocuklar, etüt merkezinde geçirdikleri zaman içerisinde spor yapma imkanı da buluyor.

BAŞVURU YAPILABİLİYOR

Prof. Dr. Nusret Fişek, Togan Özliyen ve Umut Etüt Merkezlerine eklenen Dostluk Etüt Merkezi, belediyenin Çiğdem mahallesinde bulunan Dostluk Gündüz Çocuk Bakımevi binasında hizmet veriyor. Ailelerin, 100 çocuk kapasiteli merkeze başvurmaları için henüz geç değil. Bu yıl faaliyete geçen Dostluk Etüt Merkezi, çocukları kabule devam ediyor. Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde açılan Prof. Dr. Nusret Fişek Etüt Merkezi'nde de başvurular sürüyor. Uygun ücretli etüt merkezlerinden yararlanmak isteyen aileler, etüt merkezlerine ya da Çankaya Belediye Başkanlığı binası Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne başvuruda bulunabiliyorlar. CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya'ya bir etüt merkezi daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER