Çankayalılara evlerinde sağlık hizmeti


Çankaya Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi bünyesinde oluşturduğu Evde Sağlık Hizmeti birimi ile evlerinden çıkamayan vatandaşlara sağlık hizmeti sunuyor.

Evde Sağlık Hizmeti biriminde görevli 4 sağlık personeli ile ayda yaklaşık 550 hastaya ücretsiz sağlık hizmeti sunuyor. Belediyeye başvuran 65 yaş üzeri yaşlı, engelli ve herhangi bir sağlık kuruluşuna gidemeyecek olan vatandaşlara tansiyon ölçme, kan tetkiki için kan alma, pansuman ve enjeksiyon konusunda hizmet veren Çankaya Belediyesi hasta nakli konusunda da vatandaşların taleplerini karşılıyor. Evlerinde sağlık hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlar Halk Sağlığı Merkezi'ni telefonla arayarak sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyorlar.

SAĞLIK EKİBİNİN İLGİSİ YARALARIMI İYİLEŞTİRİYOR

Sağlık hizmetinden yararlanan vatandaşlardan birisi de 71 yaşındaki Gülşen Diyar. Uzun yıllar Amerika'da yaşadıktan sonra Türkiye'ye dönen ve kızıyla birlikte Esat'ta oturan Diyar, dolaşım bozukluğuna bağlı bacaklarında oluşan yaraların pansumanı için Çankaya Belediyesi'ni aramış. Hafta sonu hariç haftanın her günü belediyenin sağlık ekibinin pansuman yaptığı Diyar, 'Pansuman tedavisi 4 aydır sürüyor. Sağlık ekibindeki personelle sohbet edip dertleşiyoruz. Onların ilgisi sayesinde yaralarım iyileşiyor.' dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Çankayalılara evlerinde sağlık hizmeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER