Çankırı'da kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler yolda kaldı

Çankırı'da kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler yolda kaldı

Çankırı-Ilgaz Dağı arasında aniden bastıran kar yağışı sürücülere zor anlar yaşattı. Hazırlıksız yakalanan sürücüler uzun saatler yolda bekledi. Öğle saatlerinde aralıklarla devam eden kar yağışı akşam saatlerinde de sürdü. Kar kalınlığı Ilgaz'ın yüksek kesimlerinde 25 santimetreye ulaştı.

Hazırlıksız yola çıkan araç sürücüleri, kar nedeniyle yolda mahsur kaldı. Araçların imdadına ise, greyderler yetişti. Bazı araçlar kaldıkları yerden çekici vasıtasıyla kurtarıldı. Taşköprü'nün Çetmi köyünden aldığı sütü Aksaray'daki SÜTAŞ fabrikasına getirdiğini belirten Cemalettin Satılmış, "Saat 2'den beri buradayım. Ne gelen var ne giden, hazırlıksız yakalandık. Ne zincirimiz ne de halatımız var böyle olacağını tahmin edemedik." dedi.

Bir Başka TIR şoförü ise "Karayolları çalışmalara geç başladı. Tuz arabaları bile yeni geldi. Ben 5 saattir burada bekliyorum. Karayolları daha yeni çalışmaya başladı. İnsanları burada mağdur etmeye gerek yok. 6 ay boyunca yatıyorlar. Daha da çalışmıyorlar. Yolda kalanlara da yardım etmiyorlar." diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Çankırı'da kar yağışına hazırlıksız yakalanan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER