Çankırı'da 'Muhtar Bilgi Sistemi' uygulamalı olarak tanıtıldı

Çankırı'da 'Muhtar Bilgi Sistemi' uygulamalı olarak tanıtıldı

Muhtar Bilgi Sistemi tanıtımı uygulamalı olarak bir otelde düzenlenen toplantıda gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Vahdettin Özcan, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, daire müdürleri ile il genelindeki tüm köy ve mahalle muhtarları katıldı. Açılışta konuşan Vali Özcan, "Muhtarlarımız, vatandaşlarımızın kolay ve hızlı bir şekilde ulaşıp sorunlarını dile getirdiği en yakın yönetim kademesidir. Bu itibarla muhtarlarımızın kamu hizmetlerinin yürütülmesindeki rolleri önemlidir. Yani muhtarlarımız taşrada bizim tabirimizle gözümüz, kulağımız, görünen yüzümüzdür. Sizlerin kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütebilmeniz adına İçişleri Bakanlığınca çalışmalar sürdürülüyor. Bu kapsamda 'Muhtar Bilgi Sistemi' altyapı çalışmaları tamamlanarak muhtarlarımızın hizmetine sunulmuştur." dedi.

Vali Özcan'ın konuşmasının ardından Mahalli İdareler Müdürü Osman Yılmazer tarafından 'Muhtar Bilgi Sistemi' uygulamalı olarak gösterildi. Jandarma Komutanlığı'ndan Kıdemli Başçavuş Ali Gökbudak 'Köy Kanunu' hakkında muhtarları bilgilendirdi. Toplantının son bölümünde ise muhtarların istek ve talepleri alındı.

Söz alan muhtarlar, başarılı muhtarların ödüllendirilmesini isterken, muhtarlık görevinden sonra da silah ruhsatından vergi alınmamasını, bilgisayar hediye edilmesini ve muhtarın sosyal güvenlik kapsamına alınmasını istedi. Toplantı sonunda muhtarlara 'Muhtar Kimlik Kartı' kartları verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Çankırı'da 'Muhtar Bilgi Sistemi' uygulamalı olarak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER