'Canlı bomba' olduğu ileri sürülen kadın, tahliye edildi


Terör örgütü IŞİD'e yönelik yapılan operasyonlarda 'canlı bomba' olduğu iddiasıyla gözaltına alınıp tutuklanan 2 çocuk annesi F.K. (34) adli kontrol kararıyla tahliye edildi.

4 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Konya'da yaklaşık 5 ay önce düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 12'si tutuklu 24 sanığın yargılandığı dava 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Mahkeme, ilk duruşmada ifadesi alınan ve canlı bomba olmak istediği öne sürülen 2 çocuk annesi F.K.'nın yanı sıra N.K., HV. ve S.A. adlı 4 kişiyi adli kontrol şartıyla tahliye etti. Mahkeme, 8 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verirken duruşmayı 28 Ocak tarihine erteledi.

Geçen Temmuz ayında, Konya merkezli Ankara ve Manisa'da eş zamanlı yapılan operasyonlarda aralarında IŞİD'in kadın canlı bombası olduğu iddia edilen F.K. ile birlikte 16 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonlarda, IŞİD'in Konya sorumlusu olduğu öne sürülen ve daha önce El Kaide'ye yönelik yapılan operasyonda tutuklanan M.G.'nin de gözaltına alındığı ortaya çıkmıştı. Bazı şüphelilerin ise Suriye'de olduğu ve çatışmalarda öldürüldüğü öne sürülmüştü.

'KARDEŞLERİNİN İNTİKAMINI ALMAK İSTEMİŞ'

F.K.'nın IŞİD'in 3 kadın canlı bombasından 1'i olduğunun teknik takibe takıldığı ve canlı bomba olmak istediğinin telefon görüşmelerine yansıdığı iddia edilmişti. F.K.'nın, 2 kardeşinin Suriye'de IŞİD saflarına katıldığı ve çatışmalarda öldüğü için kardeşinin intikamını alma adına canlı bomba olmak istediği, ancak örgütün bu talebi kabul etmediği de iddialar arasındaydı.

CİHAN
<< Önceki Haber 'Canlı bomba' olduğu ileri sürülen kadın, tahliye edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER