Cemaat... Masonluk... Medya...

Türk medyası hiç bir zaman objektif ve tarafsız olmadı. Ama hiç bir zaman da bu kadar saçma ve tutarsız haberlere imza atmadı. 17 Aralık sonrası Yeni Şafak, Gülen'in mason olduğuna dair 'çay dökülmüş belgeler' yayınlayım alay konusu olmuştu. 15 Temmuz sonrası bu defa Milliyet Cemaat'in mason localarına sızmaya çalıştığını ve bunun için ByLock ile haberleştiğini yazdı. Kimse de sormuyor; Gülen mason ise niye Cemaat localara sızsın? Dün yaptığınız haber yalandıysa bugünküne niye inanalım?

samanyoluhaber.com


'GÜLEN MASON'DAN 'CEMAAT MASON LOCALARINA SIZIYOR'A!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma ( cadı avı demek daha doğru olur) kapsamında BM Uluslararası Ceza  Mahkemeleri yargıcı emekli Büyükelçi Aydın Sefa Akay tutuklanmış.



Akay Cemaat'in, Mason localarından sorumlu imamıymış savcılık ve hiç sorgulamadan iddiayı yayınlayan Milliyet öyle diyor.



'GOOGLE STORE'DEN YÜKLEDİM'

Aydın Sefa Akay, sorguda Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası Derneği üyesi olduğunu açık açık anlatmış. Bylock programını da Aralık 2015'te Burkina Faso eski Dışişleri  Bakanı'nın isteği üzerine Google Store'dan yüklediğini, program üzerinden 3-4 ay  boyunca farklı kişilerle masonik konularda yazışmalar yaptığını anlatmış.Akay, "Bu programı kullanmamın sebebi ben ve diğer ismini verdiğim iki  arkadaş arasındaki masonik konuşmalardan oluşmaktadır. Bunlar dışında kimseyle  konuşmadım. Bu programa ilişkin şifreleme konusunu ilk defa burada duydum. Cemaat  ile herhangi bir bağlantım yok" demiş. 

'LOCALARDAN SORUMLU' İDDİASI

Geçmişte Dışişleri bünyesinde Hukuk Müşavirliği, Daire Başkanlıkları, ve büyükelçilik görevlerinde bulunan, 2011'de ise Uluslararası Ceza Mahkemeleri Rezidüel Mekanizması çerçevesinde görev alacak 25 yargıcın belirlenebilmesi amacıyla BM Genel Kurulu'nda yapılan seçimde, Türkiye'nin aday olarak gösterdiği Aydın Sefa Akay'ın bütün bu açık anlatımları hiç bir işe yaramamış. Hizmet Hareketi'yle ilgili ellerindeki en güçlü delil Google Store'dan herkesin bedava yükleyebildiği ByLock olan savcılık (HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz böyle söylüyor) panikle emekli büyükelçiyi de Cemaatçi yapmış. Dahası 'masonların imamı ilan etmişler!

Ankara Başsavcılığı'nın mason localarına 'sızma'yı ( GİRMEYİ) hangi kanun hükmüne göre suç saydığı başlı başına itiraz konusu ama asıl problem hem medyanın hem savcılığın geçmiş haberleri unutmuş olması.



YENİŞAFAK'IN FETHULLAH GÜLEN HOCAEFENDİ'YLE İLGİLİ 'ÇAY DÖKÜLMÜŞ MASON BELGELERİ' SKANDALI

17 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrası Yeni Şafak günlerce sahte mason belgelerini çay dökerek gerçekmiş gibi kamuoyuna sunmuştu.



Havuz Medyası'nın haberleri sosyal medyada alay konusu oldu. Ama öyle anlaşılıyor ki Ankara Başsavcılığı ve Milliyet o haberleri unutmuş. Dün 'Gülen mason' noktasından bugün 'Cemaat mason localarına sızıyor' noktasına gelmişler. 

Yarın şapkadan ne çıkaracaklar hep beraber izleyip göreceğiz...

ANALİZ/ERTUĞRUL CİHAN
<< Önceki Haber Cemaat... Masonluk... Medya... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER