Cerattepe'de yaralanan kadınlar yaşananları anlattı


Dün Cerattepe'ye çıkmak ve madencilik faaliyetlerini incelemek isteyenlere yönelik polisin sert müdahalesi sonucu yaralanan kadınlar o anları anlattı. Yaşananlara tepki gösteren kadınlar, "Böyle bir şey beklemiyorduk. Kadınlara böyle davranılmaz." dedi.

Dün Cerattepe bölgesine çıkmak isteyen çoğunluğu kadınların oluşturduğu gruba polis sert müdahalede bulundu. Müdahale sonucu yaralananların ise tedavisi devam ediyor. Sert müdahaleye tepki gösteren kadınlar, mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

CERATTE'PE DE YARALANAN KADINLAR YAŞANANLARA TEPKİ GÖSTERDİ

Sert polis müdahalesini anlatan Sezgi Öney kırılan ve alçıya alınan kolunu gösterdi. Artvin'de yaşanan hukuksuzlukları şikayet etmek için burada olduklarını aktaran Öney, "Dün kafam hedef alındı, elimi kafama koydum ve elim kırıldı. Sırtıma tam 3 tane mermi yedim ve öylece yere düştüm. Böyle bir şey beklemiyorduk. Kadınlara böyle davranılmaz. Polis, bir insanın kafasına nişan alıyorsa başka da bir şey diyemiyorum." diye tepki gösterdi.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ BAŞKANI: HER GÜN EYLEM YAPACAĞIZ

Öte yandan, adliyede gerçekleştirilen toplantı ve yapılanlar hakkında bilgi veren Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Biber ise şunları kaydetti: "Burada yapılan hukuksuzluklara karşı ve izinsiz çıkarılan o araçların, makinelerin yukarıya çıkarılmasına karşı, Artvin halkı bastırılmak istendi. Halbuki Artvin halkının kişisel bir çıkarı yoktur. Toplumsal bir yaşam mücadelesi var ve biz bunu burada şikayet ediyoruz. Kesinlikle suçlu olan kendileridir. Yasal olmayan hukuksuz davranışlar vardır. Çocuklarımızı düşünüyoruz, o makinalar inene kadar biz eylem yapacağız. Orada ne yapılıyor görmek zorundayız, görmek istiyoruz. Gizli iş yapıyorlar, o yüzden izin vermiyorlar. Artvin halkına kimse terörist diyemez, bizim mücadelemiz yaşam hakkı mücadelesidir." CİHAN
<< Önceki Haber Cerattepe'de yaralanan kadınlar yaşananları anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER