Charlie Hebdo saldırısında ölenler anılıyor


Fransa'da geçtiğimiz yıl Ocak ayında hiciv dergisi Charlie Hebdo ve Musevilere ait markete yönelik terör saldırılarında hayatını kaybedenler anısına anma etkinlikleri düzenleniyor.

Kasım ayında Paris'in kana bulayan terör saldırılarında hayatını kaybedenler için de ilan edilen bir hafta resmi anma etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı François Hollande ilk olarak 11 kişinin hayatını kaybettiği Charlie Hebdo dergisinin eski merkezinin önündeki törene katıldı. Saldırının gerçekleştiği binanın bulunduğu sokağın başına ölenlerin isimlerinin yazılı olduğu plaket asılırken, Cumhurbaşkanı Hollande da plaketin önüne çiçek bırakarak saygı duruşunda bulundu. İkinci plaket ise teröristleri durdurmaya çalışırken sokakta başından vurularak öldürülen polis memuru Ahmed Merabet'in vurulduğu yere asıldı. Son anma plaketi ise 9 Ocak'ta terör saldırısına hedef olan Musevi market Hyper Koşer'in önüne asıldı. Olay yerine gelen François Hollande, 4 kişinin hayatını kaybettiği Musevi markete de girerek saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleriyle görüştü.

Cumhurbaşkanı Hollande'a Başbakan Manuel Valls, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da eşlik etti.

Anma etkinlikleri, 8 Ocak Cumartesi günü François Hollande'ın da hazır bulunacağı törende bir polisin hayatını kaybettiği Motrouge'a asılacak plaket ile devam edecek. Aynı gün Hollande, Fransa Musevi kuruluşlarının Hyper Koşer Marketi'nin önünde düzenleyeceği anma etkinliğine katılacak. Anma haftası Pazar günü Cumhuriyet (Republique) meydanında düzenlenecek 2015 yılının Ocak ve Kasım ayındaki terör saldırılarında hayatını kaybedenler anısına gerçekleştirilecek anma etkinlikleriyle son bulacak. Ayrıca terör saldırılarında hayatını kaybedenler anısına meydana plaket de asılacağı belirtildi.

Fransa'da Ocak ve Kasım ayında düzenlenen terör saldırılarında toplam 147 kişi hayatını kaybetmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Charlie Hebdo saldırısında ölenler anılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER