CHP adayı Porgalı: Kaçamayacaklar, sınırları kapatıp hesap soracağız


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili adayı Hulisi Porgalı, "Bunları iktidardan alaşağı ettiğimiz gün Türkiye'de yaşayamayacaklar, o gece kaçacaklar ama biz sınırları kapatacağız ve hesap soracağız" dedi.

Hulisi Porgalı, 7 Haziran'da yapılması planlanan genel seçim çalışmaları kapsamında Malatya'nın Hekimhan İlçesini ziyaret etti. İlçede esnafları ziyaret eden Porgalı, ilçe meydanında vatandaşlara seslendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı seçim bildirgesindeki projeleri yineleyen Porgalı, yürüttükleri seçim çalışmalarında iktidarla uğraşmadıklarını kendi yapacaklarını anlattıklarını ifade etti. Porgalı, şöyle devam etti; "Halkımıza ne verebiliriz hesapları içerisine girdik. Seçim beyannamemiz yayınlandı. Asgari ücret bin 500 lira olacak ve asgari ücretten vergi alınmayacak dedik, emekli maaşları bin 500 Lira'nın altına düşmeyecek, emekli olduktan sonra çalışsa bile sosyal yardım parası kesilmeyecek, senede iki bayram öncesi ikramiye alacak."

Mazotu 1.5 TL'ye indireceklerini ifade eden Porgalı, bunu gerçekleştirmenin zor olmadığını işaret etti. Porgalı, "Türkiye'de onlarca yerli ve yabancı uçak şirketi var. Bu şirketler milyon dolarlık karlarla çıkıyor. Onlara mazotu 4 lira, köylüye 1,5 liraya verelim diyoruz. Devletin cebinden bir şey çıkmaz" dedi.

Bu seçimlerde canımızı dişimize takarak çalışacağız ve bunları iktidardan indireceğiz diyen Porgalı, "400 milletvekili diyorlardı, 330'a indiler, şimdilerde koalisyonu konuşmaya başladılar. Bunları iktidardan alaşağı edelim. İktidardan alaşağı ettiğimiz gün Türkiye'de yaşayamayacaklar, o gece kaçacaklar ama biz sınırları kapatacağız ve hesap soracağız" şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber CHP adayı Porgalı: Kaçamayacaklar, sınırları kapatıp... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER