CHP Edirne Milletvekili Bircan: 'Can'larımıza dokundular


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Erdin Bircan, "Dün akşam dokuna dokuna en sonunda 'can'larımıza dokundular." dedi.

Partisin il başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyen Bircan, MİT TIR'larıyla ilgili olarak yaptıkları haberden dolayı Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına tepki gösterdi. İki gazetecinin tutuklamayla yine demokrasi ve basın özgürlüğüne yeni bir kayıt daha düşürüldüğünü ifade eden Bircan, bu durumun uluslararası bir skandal olduğunu kaydetti.
Bircan, şunları söyledi: "Çünkü 6 ay boyunca hiçbir şekilde soruşturma, kovuşturma yapılmamış ama 6 ay sonra tutuklanma nedeni 'delil karartma ve kaçma şüphesi'dir. 6 aydır Can Dündar ve Erdem Gül kaçabilirlerdi ve delil de karartabilirlerdi. Yani bu sadece sarayın hukukudur."

Seçim zaferinin sarhoşluğunun yaşandığını açıklayan CHP'li vekil, bunun bir yıldırma politikası olduğunu dile getirdi. Basının haber verme özgürlüğünün hiçbir şekilde engellenemeyeceğine vurgu yapan Erdin Bircan, basının ülkenin yararı ve faydası için var olduğunu açıkladı.
Daha önce Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın uzun süre tutuklu kaldığını ve sonrasında 'pardon' denilerek serbest bırakıldığını hatırlatan Bircan, "Acaba yine mi 'pardon'larla karşılaşacağız?" diye sordu.

Türkiye'de demokrasinin olduğunu kimsenin kendisine söyleyemeyeceğini belirten Bircan, şunları kaydetti: "Cumartesi günü hükümet programıyla ilgili konuşmalar yapılacak. Ama biz buna Meclis'te gereken cevabı vereceğiz. Şu anda parmak sallanarak 'Bakın ha! Can Dündar gibi olursunuz. Erdem Gül gibi gazetelerinizde yazarsanız. İşte sonucunu görüyorsunuz' demektir. Bu baskıya biz şiddetle karşı çıkacağız. Yılmayacağız, sinmeyeceğiz. Direneceğiz."

31 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı bir televizyonda yaptığı, 'bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek. Öyle yanına kolay kolay bırakmam' şeklindeki konuşmasını hatırlatan Bircan, "Bir Cumhurbaşkanı öç alamaz, hiçbir şekilde parmak sallayamaz. Çünkü herkesin cumhurbaşkanıdır." dedi.

İki gazetecinin tutuklanmasının gazetecilik mesleğine ve halkın haber alma hakkına, demokrasi ve barışa yapılmış bir saldırı olduğunu açıklayan Bircan, "Tutuklanan sadece iki tane gazeteci değildir. Tutuklanmak istenen demokrasi ve basın özgürlüğüdür." açıklamasında bulundu.
Milletvekili-Bircan-Canlarimiza-dokundular-1949507.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber CHP Edirne Milletvekili Bircan: 'Can'larımıza dokundular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER