CHP heyetine Sur'da yoğun ilgi


Diyarbakır'da son aylarda yaşanan olayları yerinden görmek için şehre gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyetinin ziyaretleri devam ediyor.

Program kapsamında ilk olarak Diyarbakır Barosu'nu ziyaret eden heyet, daha sonra Diyarbakır Valiliği'ni, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Heyet daha sonra sokağa çıkma yasağının ve çatışmaların sürdüğü Sur ilçesine gitti.

Gazi Caddesi'nde esnafı ziyaret eden CHP'li heyet vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Vatandaşlardan biri, "Ziyaretten çok memnun olduk. Allah aşkına bu kanı durdurun. Artık yeter. Türkiye'ye bu çağ yakışmaz. Uzay çağına gitmişiz. Bu insanlar ne yapacak. Yalnız elbisemle çıkmışım. 2 aydır evime gitmemişim. Bu insan öz hocanı Erbakan'a ihanet etti, Abdullah Gül'e etti, Fethullah Gülen'e etti, Kürtlere etti. Kimse kalmadı. Şimdi akademisyenlere ediyor. Artık yeter. Bu işe el koyun." şeklinde konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, son aylarda Diyarbakır'da yaşanan olayları yerinde görmek için Diyarbakır'ı ziyaret etmek için bir takım etkinlikler gerçekleştirme kararı aldı. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat liderliğinde, CHP İstanbul milletvekillileri Mahmut Tanal, Selina Doğan, Onursal Adıgüzel, Tunceli milletvekili Gürsel Erol, parti meclisi üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve belediye başkanlarından oluşan yaklaşık 100 kişilik CHP heyeti, sabah saatlerinde şehre geldi.

Program kapsamında ilk olarak Diyarbakır Barosunu ziyaret eden heyet, daha sonra Diyarbakır Valiliği'ni, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Heyet daha sonra sokağa çıkma yasağının ve çatışmaların sürdüğü Sur ilçesine gitti. Gazi Caddesi'nde esnafı ziyaret eden CHP'li heyet vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Vatandaşlarla tek tek görüşen CHP heyeti sıkıntıları dinledi. Ziyarettin ardından Dağkapı Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasında konuşan İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat; "Barış dilini daha sesli, daha gür söylemek için aranızdayız. Sur'da 22 bin nüfusun 2 bine düştüğünü, sokağa çıkma yasağının artık son aşamaya geldiğini, insanların evine ekmek götüremeyecek noktada olduğunu, kendi cenazelerini bile kaldıramadıkları yani kısaca bugün Sur'da yaşananlar ne islamidir, ne ahlakidir ne de insanidir. Biz bugün burada bin yıldır bu topraklarda birarada yaşayan birlikte türkü söyleyen, birlikte halay çeken, kürtlerin, dışlanmışların ötekilerin ezilmişlerle birlikte barış dilini ısrarla yüksek sesle söylemeye geldik. Burada görüşmeler sonrasında aldığımız sonuçları hem parlamentoya götüreceğiz hem de savaşın durması kürt meselesinin çözümü konusunda CHP olarak daha ileri bir adım atacağımızı bilertmek istiyorum." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP heyetine Sur'da yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER