CHP İl Başkanı Alban: Muğla demokrasinin kalesidir


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Muğla'nın yerelde ve genelde Cumhuriyet'in, halkın ve demokrasinin kalesi olduğunu söyledi.

CHP İl Başkanı Alban, 1 Kasım genel seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Muğla'da 1 Kasım genel seçimlerinde CHP'nin oylarını 7 Haziran Genel seçimlerine göre arttırarak yine birinci parti olduğuna dikkat çeken Alban, Muğla'nın büyükşehir belediyeleri arasında oy oranlarında birinci, il düzeyinde de Edirne ve Kırklareli'den sonra üçüncü olduğunu kaydetti.

Mürsel Alban, Muğla'nın genel seçimlerde Cumhuriyet'ine, cumhuriyetin kazanımlarına her zamankinden daha fazla sahip çıktığını dile getirerek, "Ülkemizde altı ay içerisinde iki genel seçim geçirdik. 7 Haziran genel seçimlerinde halkın sandıkta gösterdiği hür iradeye saygı duymayan anlayışın beş ay içinde ülkeyi getirdiği durumdan sonra 1 Kasım genel seçimlerinde vatandaşlarımız biraz da korku refleksi ile AKP'yi tek başına iktidar yaptı. Muğla'da ise demokrasiye, insan haklarına, özgürlüklere, herkese eşit adalete inanan çok değerli Muğlalı seçmenlerimiz Cumhuriyet Halk Partisi'ni yine birinci parti yaptı. Oylarını her zaman arttıran, yeni oy kullanan gençlerimizin de umudu olan Cumhuriyet Halk Partisi ayrıca büyükşehir belediyeleri arasında da Muğla'yı birinci, il bazında da Edirne ve Kırklareli'nden sonra üçüncü parti yaptı." dedi.

Muğla'nın 13 ilçesinin 11'inde partilerinin birinci olduğunu kaydeden Alban, "1 Kasım Genel seçimlerinde Muğla'da partimizin birinci parti olmasını sağlayan bütün seçmenlere, bizlere oy vermeyen ama bizlerle birlikte olan bütün vatandaşlarımıza, her seçimde Muğla'da sıkılmadık el, selam verilmedik vatandaş bırakmayan milletvekili adaylarımıza, başta büyükşehir belediye başkanımız olmak üzere ilçe belediye başkanlarıma, kadın, gençlik kollarımıza, ilçe başkanlarıma, geçmiş dönem milletvekillerime, partimiz için seçimlerde emek vermiş herkese teşekkür ediyorum. Dinlenmeden hatalarımızdan ders alıp, Türkiye genelinde Cumhuriyet Halk Partisi'ni Muğla'daki gibi birinci parti yaparak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı için çalışmaya bugünden başlayacağız." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber CHP İl Başkanı Alban: Muğla demokrasinin kalesidir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER