CHP İl Başkanı Yüksel: Binali Yıldırım aday olacaksa teşvik ederiz


CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, Bülent Ecevit'in "Köykent" projesiyle dalga geçerek CHP'ye yüklenmesine tepki gösterdi. Yüksel, "Akıllarısıra dalga geçiyorlar. Onlar 13 yıllık iktidarlarında köylüyü, çiftçiyi yok edip büyük kentlerin varoşlarına sıkıştırdılar." dedi.

Bir televizyon kanalında programa katılarak açıklamalarda bulunan Yüksel, İzmir'de tarımın ve çiftçinin, Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ve ödül alan projeleriyle kalkındığını savundu. Yüksel, "Bülent Ecevit'in siyaset yaptığı dönem, Türkiye'de tarımdan geçinen nüfus oranının yüzde 60-70 olduğu dönemlerdir. Köylülüğün çok yüksek oranlarda olduğu dönemlerdir. Şimdi bu iktidar, son 13 yıldır tarımdan geçinen insan nüfusumuzu yüzde 25'lere düşürmüştür ve bununla da övünmektedir. Yani kırsal kesimde tarım politikaları iflas ettiği için köyden kente inanılmaz bir göç yaşanmıştır. Köylülerimiz, çiftçilerimiz bugün ne yazık ki büyük kentlerin varoşlarında iş beklemektedir ve hala köyden gelen yardımlarla geçimlerini sağlayabilmektedir. Bülent Ecevit'in 'Köykent' projesi, bu anlamda çok önemli bir projeydi. Köyden kente göçü durduracak ve köyde kentlileşmeyi sağlayacak bir projeydi. Aklısıra AKP yöneticileri, İzmir'de bununla dalga geçiyorlar. Bugün İzmir'in geldiği durumu görmezden gelerek, akıllarısıra ironi yapıyorlar ama bugün yine Bülent Ecevit'in mirasçıları olan, Ecevit'in anlayışını sürdüren bizler, bu dönemin politikacıları, İzmir'de siyaset yapan sosyal demokrat insanlar olarak Bülent Ecevit nasıl o gün tarıma, köylüye, çiftçiye sahip çıktıysa bizler de bugün aynı anlamda onlara sahip çıkıyoruz." dedi.

'SAYIN BAKAN, İKİ BUÇUK YILDIR NEREDESİNİZ?'

"Biz birlikte çalışabilmekten söz ediyoruz. Bunları birlikte yapabilsek keşke." diye konuşan CHP İl Başkanı Yüksel, şöyle devam etti: "Ama sürekli böyle, 'İzmir geridir, çalışmıyor yerel yönetimler' algısı yaratmak için çok haksız eleştirilerde bulunuyorlar. Ortak yapım İZBAN Torbalı İstasyonu'nun açılışında bakan kalktı, söz veriyor, 'Bürokratlara emir verdim, Körfez projesinin ÇED sorununun çözülmesi için.' diyor. Sayın bakan, 2,5 yıldır neredesiniz? 2,5 yıldır bu talimatı niye vermiyorsunuz? Üstelik de ortak yapılan bir proje. Yüzülebilir körfez diyoruz, dünyanın en büyük çevre projelerinin birinden söz ediyoruz ve siz bunun önünde engelsiniz. Sırf engel olmasınlar diye bu projeleri kamuyla ortak yapmaya çalışıyoruz, yoksa katkılarından dolayı değil."

'BAKAN İZMİR'DEN ADAY OLACAKSA KENDİSİNİ TEŞVİK EDERİZ'

Alaattin Yüksel, Bakan Yıldırım'ın kendilerine hedef olarak 2019 yılını koyduğunu hatırlatan bir soru üzerine de, "Kendisi aday olmak için söylüyorsa biz teşvik ederiz." diyerek şunları söyledi: "Bakan daha önce bunu iki kere yapmıştı, 2009 ve 2014'te. Her ikisinde de İzmirlilerden cevabını aldı. Yenilen pehlivan, güreşe doymazmış. Bir üçüncüsünde de gelirse sayın bakan, bekleriz. Biz buna memnun oluruz, bizim için kolay bir rakip oluyor. Eğer 2019'da yerel yönetimlerde aday olmak gibi bir niyeti var da bunu söylüyorsa tabii ki herkesin bir düşüncesi olabilir, hedef koyabilir kendisine ama bizim için kolay bir rakip. Biz teşvik ederiz kendisini, bekleriz sayın bakanı." CİHAN
<< Önceki Haber CHP İl Başkanı Yüksel: Binali Yıldırım aday olacaksa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER