CHP-İyi Parti anlaştı... Üç büyük il CHP'de!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti'nin üç büyük kent üzerinde anlaşma sağladığı ve İstanbul, İzmir ve Ankara adaylarının CHP'li olacağı aktarıldı.

SHABER3.COM

Gelen bilgilere göre İstanbul, Ankara ve İzmir, Adana ve Antalya'da CHP adayı desteklenecek. Kayseri, Konya, Kocaeli, Samsun, Gaziantep Kahramanmaraş, Denizli, Balıkesir, Trabzon, Samsun ve Erzurum ise İYİ Parti'de olacak. 

Bu arada İyi Parti CHP’den Mersin’de aday gösterilmemesini de istedi. Daha önce Mersin’de her iki partinin de aday çıkarılmasına karar verilmişti. Mersin’de ilgili son kararı Kılıçdaroğlu, Akşener’le yapacağı görüşmede bildirecek
 
Balıkesir’de ise İYİ Parti’nin adayının desteklenmesi kararı sonrası CHP, Balıkesir’de Ahmet Akın’ın adaylığını geri çekecek.


Kılıçdaroğlu ve Akşener ise yaklaşık 45 dakika süren ikili görüşmenin ardından kamera karşısına geçerek ittifaka dair önemli mesajlar verdi.

"Güzel bir çalışma oldu. Yerel seçimler Türkiye için çok önemli. Güzel şeyler olacak, Kendimizi Türkiye'ye adadık" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnsanların bizden beklentileri var. Özel, kişisel angajmanlara girmeden vatandaşlarımızı düşünerek yolumuza devam ettik. Sayın Genel Başkan ve arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Yerel seçimler bizim için çok önemli. Türkiye baharı yakalayacak. Güzel şeyler olacak demiştik. Güzel şeyler olacak" açıklamasında bulundu.

Öte yandan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, açıklamasında, "İşbirliği ve güçbirliği yapmak üzere İYİ Parti ve CHP heyetleri anlaştılar. Ülkemize hayırlar uğurlar getirsin inşallah. Ülkemizdeki bu umutsuz havanın dağılmasına sebep olur inşallah. Hayırlı bir başlangıcı yaptığımızı düşünüyoruz. Aday olacak olmuş olan bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber CHP-İyi Parti anlaştı... Üç büyük il CHP'de! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER