CHP Kocaeli İl Teşkilatı'ndan alternatif 23 Nisan töreni

CHP Kocaeli İl Teşkilatı'ndan alternatif 23 Nisan töreni

CHP Kocaeli İl Teşkilatı üyeleri, sabah valilik binası önünde düzenlenen 23 Nisan töreninde, Atatürk Anıtı önüne sadece Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin konulmasına izin verilmesine tepki amacıyla alternatif çelenk programı düzenledi.

Partililer, sabahki törenden bir saat sonra Atatürk Anıtı önünde geldi. İstiklal Marşı okudu, anıta çelenk koydu. Kocaeli'nde sabah saat 09.00 sıralarında, valilik binası önünde 23 Nisan töreni düzenledi. Tören kapsamında Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi de konuldu. CHP Kocaeli İl Başkanlığı da, sabahki törende siyasi partilerin çelengine izin verilmemesine tepki amacıyla alternatif tören düzenledi. Törene, CHP Kocaeli İl Başkanı Cihat Altunyuva, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, milletvekili adayları ve partililer katıldı. Törende, saygı duruşunda bulunan partililer, ardından İstiklal Marşı okudu. Törende son olarak Atatürk Anıtı'na çelenk koydular.

CHP Kocaeli İl Başkanı Cihat Altunyuva, yaptığı açıklamada, sabah ki programda çelenk koyamamalarına tepki gösterdi. Altunyuva, şunları kaydetti: "Bugün burada bu töreni son kez yaptığımıza inanıyorum. Çünkü biliyorsunuz bizim değerlerimize saldırılardan biri de bayram törenlerimize indirilen darbelerdir. AKP iktidarı yayınladığı yönetmeliklerle sadece bir Milli Eğitim Müdürlüğü çelengiyle burada bir tören düzenlemiştir. Bu ayıptır. Bayramlarımıza, milli duygularımıza hakarettir. Bizlerle daha önce yapılan, tüm siyasi partilerin, derneklerin ortak çelenk koyma törenlerini bile çok görmektedirler. Ama görüyorsunuz ki engelleyememektedirler. Şurada valiliğin çelengi yok, garnizon komutanlığının yok, belediyenin yok. Yani bugün burada sadece Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenginin koyulduğu göstermelik bir tören yapılmıştır. Bu tören de sondur. Bu şekilde burada son kez tören yaptığımızın farkındayız. AKP iktidarı çıkardığı yönetmeliklerle burada sade bir törenle gerçekleştirmiştir. Burada ne valiliğin ne garnizon komutanlığının ne de belediyenin hiçbir çelengi yok. Sadece MEB'in çelengi bırakılarak sade bir tören yapılmıştır."

CHP'liler, törenin ardından anıt önünden ayrıldı. CİHAN
<< Önceki Haber CHP Kocaeli İl Teşkilatı'ndan alternatif 23 Nisan töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER