CHP'li Ağbaba: Mazot 1 lira 80 kuruş olacak


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, iktidar olmaları halinde çiftçiye mazotu 1 lira 80 kuruştan vereceklerini belirtti.

Veli Ağbaba, yaptığı açıklamada, tarımsal üretimin Türkiye'nin en önemli ekonomi alanından biri olduğunu kaydetti. Malatya'nın kayısısı ile marka haline geldiğini söyleyen Ağbaba, kentin dünya kuru kayısı ihtiyacının yüzde 80'ini karşıladığını anımsattı. Buna karşın kayısı üreticisinin hak ettiği değeri görmediğini vurgulayan Ağbaba, "Malatya kayısısı yıllardan beri çok sahiplenilmiş durumda değil. Ya afete uğruyor ya da tutarsa para etmiyor. Maalesef çiftçi bundan hak ettiği değeri alamıyor. Malatya kazanamayınca Türkiye'de kazanamıyor. Çünkü kayısı ile ilgili sadece seçim dönemlerinde konuşmaktan başka bir şey yapılmıyor. Geçtiğimiz seçimde de konuşuldu ama bir icraat yok. Biz bunun farkındayız. Malatya'nın kayısısıyla ilgili geçtiğimiz dönemde de birçok önerimiz oldu. Hem de bunu seçim bildirgemize koyduk." dedi.

İktidar olmaları halinde mazotu çiftçilere 1 lira 80 kuruştan vereceklerini ifade eden Ağbaba, bunu 1 Kasım seçimleri için hazırladıkları seçim beyannamelerine koyduklarını hatırlattı. Ağbaba, şöyle devam etti: "Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir vaadi olarak söylüyoruz, inşallah iktidar oluruz ve mazotu 1 lira 80 kuruş yaparız. Malatya çiftçisi de rahatlar ve üzerindeki yük hafifler. Yine kayısı ile ilgili alan bazlı destek diyoruz. 30 yaşına kadar çiftçilerin primlerini devlet ödeyecek diyoruz. Çiftçilerin borçlarının mutlaka yapılandırılması gerektiğini ifade ediyoruz. Malatya çiftçisi maalesef borcu borçla ödüyor. Zaman zaman bankadan borç alamıyor, eşinden dostundan borç alarak yaşamını devam ettirmeye çalışıyor. Biz ciddiyetle, Malatya'nın sorunlarını bilerek hem Türkiye'de hem de Malatya'da bu çalışmalarımızı yürütüyoruz."

"KAVGADAN UZAK SEÇİM DÖNEMİ İSTİYORUZ"

Ağbaba, seçim çalışmalarına başladıklarını ve bu dönemde Malatya'da olacaklarını ifade ederek, açıklamasında şunları kaydetti: "Seçim döneminde inşallah istediğimiz başarıyı elde ederiz. Çünkü hakikaten çok çalışıyoruz. Hem seçim döneminde hem de seçim döneminden önce çok çalıştık. İftiharla söyleyebilirim ki, Malatya'nın en çalışkan milletvekillerinden oldum. Bütün sorunları bilen, çözüm önerileri üreten, boş konuşmayan, sürekli önerisi olan milletvekili olmaya çalıştım. Umarız bu seçim dönemi Malatya'da CHP açısından bir başarıyı elde ederiz, milletvekili sayımızı artırırız. Barış ve huzur içerisinde, kavgadan ve tartışmadan uzak bir seçim dönemi diliyorum. Maalesef Türkiye çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor, çok zor bir dönemle karşı karşıya. Suruç'la başlayan ve devam eden süreçte Türkiye'de kan durmuyor, kan akıyor. Geçtiğimiz günlerde Malatya'ya bir şehidimiz daha geldi. Umarız Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Türkiye çocukların ölmediği, gençlerin şehit edilmediği, askerlerimizin şehit edilmediği bir dönemi yaşarız."Mazot-1-lira-80-kurus-olacak-1900755.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Ağbaba: Mazot 1 lira 80 kuruş olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER