Yaban hayatı fotokapanla izlenip, farklı türlerin tespiti yapılacak


Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce 'Fotokapanlar ile yaban hayvanlarının izlenmesi projesi' kapsamında Bilecik'de yaban hayatı fotokapanla izlenecek.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce, proje kapsamında Bursa 2. bölge müdürlüğüne bağlı Bilecik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne 20 adet fotokapan teslim edildi.

Teslim edilen fotokapanlardan bir kısmı Bilecik Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bağlı Bozüyük DKMP şefliği sorumluluk sahasında bulunan ormanlık alana kuruldu. Bu fotokapan özellikle yaban hayvanlarının beslendikleri ve su ihtiyacını gidermek için geçiş yaptıkları yerlere kuruldu.

Fotokapanların kurulduğu mevkilerde ise kısa sürede kurt, boz ayı, kızıl geyik, yaban domuzu ve tilki gibi memeli türleri tespit edildi.

Fotokapanların kurulmasıyla yaban hayvanları gözlemlenerek asıl faaliyette bulundukları gece vakitlerindeki aktiviteleri kaydedilecek. Bu şekilde havyan popülasyonu hakkında fikir sahibi olunup, farklı türler var ise bunların tespiti yapılacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Yaban hayatı fotokapanla izlenip, farklı türlerin tespiti... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER