CHP'li Çakırözer: Cizre'nin dünyaya kapatılması terör örgütünün işine yarar


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir'in Çifteler İlçesi'nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Cizre'de yaşananlar konusuna da değinen Çakırözer, "Yapılması gereken kamuoyuna Cizre'de ne tür güvenlik önlemlerinin alındığına şeffaf, doğru ve dürüst şekilde kamuoyuna aktarılmasıdır. Cizre'nin dünyaya, Cizrelilerin evlerine kapatılması tam da terör örgütünün istediği sonucu oluşturur. Yani devlet ile vatandaşlarını karşı karşıya getirir." dedi.

Milletvekili Çakırözer, Çifteler ilçesinde temaslarda bulundu. Utku Çakırözer, Diyarbakır'ın Lice İlçesinde PKK ile girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Muhammet Tufan'ın ailesini ziyaret etti.

Pazar esnafı ve vatandaşlarla da bir araya gelen CHP Eskişehir Milletvekili, vatandaşın terör konusundaki görüşlerini dinledi. "Demokrasinin yaşayabilmesinin temel koşulu meselelerin silah yoluyla, terörle değil siyaset yoluyla konuşulabilmesidir." diyen CHP'li Çakırözer, "Bu yüzden teröre hep birlikte ve yüksek sesle karşı çıkmalıyız. Teröre karşı demokratik tepkilerini çok haklı biçimde gösteren hemşehrilerimizin siyasi partilere, onların temsilcilerine ve çalışma mekanlarına yönelik şiddet eylemlerinden kaçınması gerektiğine inanıyoruz." diye konuştu.

Çakırözer, son günlerde Eskişehir'de ve başka illerde kardeşliği hedef alan provokasyonlara karşı da çok dikkatli olunması gerektiğini anlattı. Utku Çakırözer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Vatandaşlarımızın etnik kökenlerine bakılarak ayrımcılık yapılması asla kabul edilemez. Biz, Türk, Kürt, Laz, Çerkez tüm vatandaşlarımızın kardeşçe yaşadığı bir ülkeyiz. Tüm Eskişehirlilere teröre karşı haklı demokratik tepkilerini gösterirken provokasyonlardan uzak durmaları, sağduyu ve kardeşlik çerçevesinde bu tepkilerini barışçıl biçimde göstermeleri çağrısı yapıyoruz."

Cizre'de bir haftadır uygulanan sokağa çıkma yasağı hakkında da görüşlerini dile getiren CHP Eskişehir Milletkveli, "Hiçbir devlet ülkesinin bir bölümünde silah zoruyla kanton ya da özerk yapı oluşturulmasına izin vermez." dedi.

Utku Çakırözer, sözlerini şöyle tamamladı: "Ne Cizre'de ne de ülkemizin başka bir bölgesinde böyle bir yapılanmaya izin verilemez. İlçelerimizin silah deposu haline getirilmesi, yollarına mayın döşenerek askerlerimizin canına kıyılmasına CHP de karşıdır. Bunun engellenmesi için her türlü önlem alınmalıdır. Ancak bu güvenlik önlemleri alınırken sivil yurttaşların zarar görmemesi en büyük öncelik olmalıdır. Cizre'de bir haftayı bulan sokağa çıkma yasağı kabul edilemez. Hele hele bu ilçemize hükümetin iki bakanının ve seçilmiş milletvekillerinin, gazetecilerin, STK'ların ilçeye girişine izin verilmemesi kabul edilemez. Yapılması gereken kamuoyuna Cizre'de ne tür güvenlik önlemlerinin alındığına şeffaf, doğru ve dürüst şekilde kamuoyuna aktarılmasıdır. Cizre'nin dünyaya, Cizrelilerin evlerine kapatılması tam da terör örgütünün istediği sonucu yaratır. Yani devlet ile vatandaşlarını karşı karşıya getirir."


CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Çakırözer: Cizre'nin dünyaya kapatılması terör... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER