CHP'li İrgil Bakan Yıldırım'a sordu: Hızlı tren projesi çöpe mi gitti?


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Bursa hızlı tren projesinin akıbetini Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a sordu.

Hızlı tren projesinin temelinin Aralık 2012'de üç bakanla atıldığını hatırlatan İrgil, ilk seferine 2016 yılı başında çıkacağı açıklanan projeyle ilgili Bursa Vali Münir Karaloğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı, "Yenişehir-Bilecik arasındaki hatta büyük bir heyelan dolayısıyla var olan projemiz çöpe gitti." şeklindeki açıklamasını hatırlattı. 800 milyon TL'lik olduğu söylenen Bursa hızlı tren projesini ve ilgili Vali Karaloğlu'nun yaptığı açıklamayı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a soran İrgil, verdiği önergede şu konulara değindi:

"Bursa hızlı tren projesi, Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun ifade ettiği gibi çöpe mi gitmiştir? Vali Karaloğlu'nun çöpe gittiğini söylediği projenin ekonomik olarak kaybı nedir? Vali Karaloğlu'nun ifade ettiği gibi yeni bir proje başlatılacak mıdır? Yeni proje başlayacaksa bunun maliyeti ne olacaktır? Vali Karaloğlu'nun kesin olarak biteceğini söylediği hızlı tren projesi kesin olarak ne zaman bitecektir? Vali Karaloğlu, yeniden başlanacağını söylediği hızlı tren projesinin yapımının zaman alacağına neden olarak "Her metresinde zemin etüdü yapmak gerekiyor" ifadesini kullanmıştır. O halde Vali Karaloğlu'nun heyelan yüzünden çöpe gittiğini söylediği eski proje için her metrede zemin etüdü yapılmamış mıdır?" CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li İrgil Bakan Yıldırım'a sordu: Hızlı tren projesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER