CHP'li İrgil'den çocuk hakları konusunda soru önergesi

CHP'li İrgil'den çocuk hakları konusunda soru önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, 'Çocuk Hakları'na ilişkin Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle iki soru önergesi verdi.

14 Aralık 2013'te Resmi Gazete'de yayımlanan ve çocuk hakları kültürünü geliştirmeyi hedefleyen 'Ulusal Çocuk Hakları Eylem Planı'nın strateji belgesinde belirtilen konularda gelinen noktayı merak eden Dr. İrgil, "Çocuğu hak sahibi birey olarak kabul etme ölçütü planın hangi kısımlarında yer almaktadır?" dedi.

Dr. İrgil ayrıca kimlerin hangi araştırmalar sonucu bu belgeyi hazırladığını sorgulayarak şöyle devam etti:
"Bu strateji belgesi, 8 Mayıs 2012 tarihinde Çocuk Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu'nun kabul ettiği belge midir? Değilse; 5 yıl boyunca Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Çocuk Vakfı, İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşen... 1. Türkiye Çocuk Hakları Kongresi'nde müzakere edilerek sonuçlandırılan... 4 Ekim 2011 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan ve Bakan Fatma Şahin'in Başkanlığı'nda 8 Mayıs 2012 tarihinde toplanan Çocuk Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu toplantısında kabul edilen I. Türkiye Çocuk Hakları Stratejisi ve Uygulama Planı Strateji Belgesi çöpe mi atılmıştır? Çöpe atıldıysa bunun nedeni nedir?"

Türkiye'nin 'Dünya Çocuk Hakları' klasmanındaki yerini de merak eden Dr. İrgil verdiği ikinci soru önergesinde ise 1994'te imzalanan BM Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi'ndeki 17, 29 ve 30'uncu maddelere konulan çekinceleri sordu. Çocuğun kendi dilini konuşabilmesi haklarına konulan çekincelerin ne zaman kaldırılacağını soran Dr. İrgil, "Kaldırılmayacaksa nedeni nedir?" dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li İrgil'den çocuk hakları konusunda soru önergesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER