CHP'li Kara: Ülkede medyaya baskı, sansür, akreditasyon çığrından çıktı


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Zaman Gazetesi'ne TOMA'lı, helikopterli gözdağını kınadı. İktidarın, medyaya baskıda, sansürde ve akreditasyonda işi çığrından çıkardığını belirten Kara, Anayasa'nın 30 maddesi gereğince 'Basımevi ve eklentileri ile basın araçları, suç aleti olduğu gerekçesiyle zapt ve müsadere edilemez veya işletilmekten alıkonamaz' ibaresinin bulunduğunu hatırlattı.

Zaman Gazetesi'ne yapılan baskınla ilgili açıklama yapan Kara, bu tür uygulamaların ülkenin itibarının dünya nezdinde sıfırladığının altını çizdi. 21. yüzyıl Türkiyesi'nde kolluk kuvvet zoruyla gazete matbaası basılmasının utanç verici olduğunu belirten Kara, şunları kaydetti: "İktidarın ileri Türkiye dediği bu olsa gerek. İktidarın özgür basına ve özgür düşünceye yaptığı baskılar artık bıktırdı. İşi komediye dönüştürdü. Gücü elinde bulunduranlar Zaman Gazetesi'ne yaptıkları hukuksuz baskınla diğer basın yayın kuruluşlarına 'ayağınızı denk alın' mesajını veriyor. Tabi en önemlisi de seçim sonrası güç gösterisi yapıyorlar. Kendisi gibi düşünmeyen medyaya karşı korku vermeye çalışıyorlar. İktidar kalemden korkuyor. Gerçeklerin yazılması onları rahatsız ediyor ve korkutuyor. Gerçekler yazılmasın istiyor."

İktidarın, özgür basının sesini kısarak tek tip basın oluşturmak istediğine dikkat çeken Kara, cumhuriyet tarihi süresince Türkiye'nin basın özgürlüğü noktasında böylesi baskı, zulüm, sindirme, akreditasyon ve hukuk dışı baskıya maruz kalmadığını savundu. Kara, şöyle konuştu: "İktidar artık başta basın özgürlüğü olmak üzere temel hak ve hürriyetler noktasında baskı ve sindirmeden vazgeçmeli. Eli kalem tutan insanlara helikopter destekli baskın yapmak ne demek. Bu gerçekten üzüntü verici bir durum. İktidar her gün kişi hak ve hürriyetlerini ihlal eden bir uygulama imza atıyor. Yeter artık diyoruz. Anlaşılan o ki biz güçlüyüz diyerek gövde gösterisi yapmaya devam edecekler. Biz de her türlü hukuksuz uygulamalar karşısında yılmadan, usanmadan doğruları söylemeye devam edeceğiz. Doğruları söylemede mücadelemizi sürdüreceğiz." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Kara: Ülkede medyaya baskı, sansür, akreditasyon... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER