CHP'li Kızılateş adaylıktan çekildi, Antalya'da başkanlık için 5 kişi yarışacak


CHP'li Opr. Dr. Ali Kızılateş, sağlık sorunları nedeniyle Antalya il başkanı adaylığından çekildiğini duyurdu. Buna göre 25 Aralık'ta yapılması planlanan ancak bugün iptal edilen il kongresinde başkanlık için CHP İl Başkanı Semih Esen'in yanı sıra Yıldıray Sapan, Tuncay Ercenk, Bahadır Manyaslıoğlu ve Mustafa Şeker yarışacak.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Op Dr. Ali Kızılateş, "Söyleyecek sözümüz var" sloganıyla başladığı adaylık çalışmalarına kalp krizi geçirdiği için ara vermek zorunda kaldığını söyledi. Zamanında yapılan müdahale ile rahatsızlığını atlattığını belirten Kızılateş, "Bugün yapılan kontrolüm sonrası kongre esnasında karşılaşacağım stresli ve gergin ortamın sağlığıma getirebileceği olası riskleri tek tek anlatan doktorumun önerileri doğrultusunda adaylık yarışından çekilmek zorunda kaldığımı belirtmek gücüme gidiyor." dedi.

İstirahat dönemi sonrasında çalışmalarına devam edeceğini açıklayan Kızılateş, partisiyle ilgili de şunları söyledi: "Ülkemizin böylesine sıkıntılı bir döneminde CHP'ye olan ihtiyacı ortadadır. Cumhuriyet devrimlerine, Altıok ilkelerine bağlı, Kuvay-ı Milliye ruhuna sahip bir Cumhuriyet Halk Partisi Türk halkı için tekrar umut olmayı ve heyecan yaratmayı mutlaka başaracaktır. Biz; Antalya'da parti emekçilerimizin başarısızlığı ödüllendiren, partimizi giderek AKP'lileştiren ve güce boyun eğen sürece dur diyeceklerine, vesayet anlayışına yol veren yapıdan kurtulmak için gerekli tavrı sergileyeceklerine; CHP'ye hepimizin gurur duyacağı devrimci ve ilkeli duruşu yeniden kazandıracaklarına yürekten inanıyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Kızılateş adaylıktan çekildi, Antalya'da başkanlık... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER