CHP'li Mengi: Kadın cinayetlerinin artmasının yegane sorumlusu siyasi iktidardır

CHP'li Mengi: Kadın cinayetlerinin artmasının yegane sorumlusu siyasi iktidardır

CHP Antalya milletvekili adayı çevre mühendisi Meral Mengi, kadın cinayetlerinin 7 yıl içinde bin 400 artmasında yegane sorumlunun siyasi iktidar olduğunu söyledi.

Kadına yönelik şiddet ve cinayet haberleri görmekten insanların gazetelerin üçüncü sayfalarını bakamaz hale geldiğini belirten Mengi, bir yıl içinde ülkede 328 kadının cinayete kurban gitmesinin yürek burkucu bir durum olduğunu kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kadın cinayetleri ve kadına şiddeti önleme noktasında elle tutulur hiç bir projesinin olmadığının altını çizen CHP Milletvekili adayı, sözlerini şöyle tamamladı: "Kadına yönelik her türlü şiddeti lanetliyoruz. AK Parti'nin siyasetteki öfke, kin ve nefret ve suçluyu başkasında arama zihniyeti kadın cinayetlerini arttırmıştır. Eğer bugün ülkemizde polis korumasındaki bir kadın eşi tarafından cinayete kurban gidiyorsa bunun sorumlusu iktidardır. İktidar, kadın sorunlarını sadece seçimden seçime hatırlıyor. Bizde kadınlara değer veriyoruz imajı oluşturmak için göstermelik kadın aday gösteriliyorlar. İktidar, bugüne kadar sorunları çözme yerine hep mazeret üretmiş hep mağduriyet edebiyatı yaparak suçu başkalarına atmıştır. İktidar, bu haliyle kadın cinayetleri çözme noktasında reçete sunamaz. Kendinden başkasını düşünmeyen tükenmiş bir hükümet var. " CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Mengi: Kadın cinayetlerinin artmasının yegane... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER