CHP'li Nurlu: MİT, Tayyip İstihbarat Teşkilatı (TİT) haline geldi


CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)'nın, sadece saraya hizmet eden özel Tayyip İstihbarat Teşkilatı (TİT) haline geldiğini iddia etti. Nurlu, yaptığı açıklamada, "AKP güdümündeki kitleler, saraydan aldıkları talimatlarla kendilerinden olmayan herkese saldırıyor, yakıp yıkıyor. Toplumda oluşturulan kin ve nefretle insanlar birbirine düşman edilmek isteniyor. Devletin memuru olan valiler ve emniyet müdürleri ise sadece olayları seyrederek, iktidarı koruma derdinde. Biz bu oyunları 12 Eylül 1980'den önce görmüştük. Aynı acıların yaşanmaması için tek dileğimiz, en kısa zamanda barış ve huzurun sağlanmasıdır." dedi.

'AKP, 12 EYLÜL'ÜN DARBECİ ZİHNİYETİNİ AYNEN DEVAM ETTİRİYOR'

12 Eylül 1980 askerî darbesiyle demokrasinin askıya alındığını, bütün siyasi partilerin kapatıldığını hatırlatan Nurlu, "Basın susturulmuş ve özgürlükler tamamen yok edilerek, binlerce insan cezaevlerinde işkencelerde can vermiştir. 17 yaşındaki Erdal Eren'in yaşı büyütülerek asılması, tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. 12 Eylül darbesi demokrasiyi, özgürlükleri, insan haklarını yok ettiği gibi ülkenin düşünce sistemini değiştirmiş ve toplumda yeni bir düşünce ve kültür sistemi oluşturulmuştur. Bu sistemin ürünü olan AKP, 12 Eylül'ün darbeci zihniyetini aynen devam ettirmektedir." diye konuştu. AK Parti'nin yaptıklarına bakıldığında, 12 Eylül zihniyetinden bir farkı olmadığının görüldüğünü iddia ederek, "Çünkü dönemin derin devleti de önce ülkeyi kan gölü haline getirmiş, sonra faşist darbeyle yönetime el koymuştur. Demokrasiyi yok etti dediğimiz 12 Eylül darbecileri, 1983 seçimlerinde destekledikleri parti iktidar olamadığında sandık sonuçlarını kabullenmek zorunda kalmışlardı fakat bugün Cumhurbaşkanı, halk iradesinin yansıdığı sandık sonuçlarını hiçe saymış ve ülkeyi yeniden seçime götürerek, ağır bir demokrasi darbesi yapmıştır. 12 Eylül özentisi içindeki AKP ve Cumhurbaşkanı'nın, terör örgütlerinin ülkeyi kan gölüne döndürmesinden yararlanarak, 1 Kasım seçimlerinden başkan çıkmayı amaçladığı ve diktatör olarak ülkeyi yönetmek istediği, bir AKP milletvekilinin seçim sonuçlarını tanımayacaklarını ve Recep Tayyip Erdoğan'ı başkan yapacaklarını açıkça ifade etmesinden anlaşılmaktadır." dedi.

'ÜLKE KAOS ORTAMINA SOKULDU'

Bu amaçla ülkenin bir kaos ortamına sokulduğunu öne süren CHP Milletvekili Mazlum Nurlu, her gün şehit haberleri geldiğini, gazetecilerin ölümle tehdit edildiğini, ilçelerde sokağa çıkma yasakları ve sıkıyönetim uygulandığını söyledi. Muhalefete, basına, sivil toplum kuruluşlarına karşı baskı ve saldırılarla toplumun sindirilmeye çalışıldığını savunan Nurlu, "Faşist darbeler döneminde bile demokrasiyi, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü ve basın özgürlüğünü savunan CHP, her zaman darbelere karşı olmuştur. Asker olsun, sivil olsun demokrasiyi yok etmek isteyen her türlü anlayışa karşı CHP dimdik ayakta olacaktır. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde herkes sağduyulu davranmalı ve toplumda yaratılmak istenen düşmanlıklara karşı el ele vererek, barış ve huzur beraber sağlanmalıdır." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Nurlu: MİT, Tayyip İstihbarat Teşkilatı (TİT)... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER