CHP'li Özel: 'Kaynak yok' diyen AKP seçim öncesi ikna oldu

CHP'li Özel: 'Kaynak yok' diyen AKP seçim öncesi ikna oldu

CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, geçen genel seçimden önce kaynak olmadığını söyleyen AK Parti hükümetinin, 1 Kasım 2015'te yapılacak genel seçimden öncei kaynağın olduğuna ikna olduğunu söyledi. Şu anda CHP'ninkilerin aynısı vaatlerde bulunduğunu iddia etti. Türkiye'de artık CHP'nin siyasetin gündemini belirlediğini, geçen seçimlerde başlayan bir süreci memnuniyetle takip ettiklerini kaydetti.

CHP Manisa İl Gençlik Kolları tarafından, AK Parti'nin seçim beyannamesine tepki göstermek amacıyla Manolya Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Grup Başkan Vekili Özel, tarihin tekerrürden ibaret olduğunu söyledi. Bir kez daha geçen genel seçimdeki bir gerçeği yaşadıklarını belirterek, "Bir kez daha görüyoruz ki Türkiye'de artık CHP, siyasetin gündemini belirlemektedir. Geçen seçimlerde başlayan bir süreci memnuniyetle takip ediyoruz. O da şudur, CHP'nin takipçileri hızla artmaktadır. Geçen seçimde MHP ve HDP ekonomik takip ve taklit ederken bu seçimde bu kervana AKP de katılmış, önce CHP'nin söylediklerini sosyal medya deyimiyle beğenmiş, arkasından da takipçileriyle paylaşmıştır. Şimdi CHP olarak yaklaşımımız şudur, eğer samimiyseniz, eğer sözünüzün arkasındaysanız, eğer 13 yıldır yapmadıklarınızı bugün yapacaksanız, gelin seçimi beklemeyelim. Gelin hemen Meclis'i toplayalım, asgari ücreti biz diyelim bin 500 TL, siz diyorsunuz bin 300 TL, ortalama bin 400 lira yapıp geçelim. Hodri meydan." diye konuştu.

CHP'nin emeklilere yılda iki maaş ikramiye vaadettiğini hatırlatan Özel, "AKP de diyor ki, '100 lira emekliye maaş başına vererek, yılda bin 200 lira artış sağlayacağız.' Gelin hep beraber Meclis'e gidelim, hiç değilse bir maaş ikramiyeyi gelecek hükümete bırakmadan, şimdiki Meclis'ten derhal geçirelim, kalanını da iktidar olan yapsın. Hodri meydan. Madem ki taşeron işçiye kadro diyorsunuz, gelin Meclis'i toplayalım, 15 dakikada bütün taşeron işçilere kadro verelim. Hodri meydan. Madem ki çiftçiyle ilgili paket açıklıyorsunuz, hiç değilse şimdi tarım harcamaları başlamadan önce gübreden, ilaçtan KDV'yi kaldırıp mazottan ÖTV ve KDV'yi kaldıralım. Hodri meydan." dedi.

Bu genel seçimden önce kaynak tartışması olmadığını belirten Özel, "Geçen seçim vardı. Bu seçim kaynak tartışması yok, çünkü 'kaynak yok' diyenler, kaynağın olduğuna ikna oldular ve şu anda aynı vaatte bulunuyorlar. Bu seçim, samimiyet tartışması var. 7 Haziran'dan önce ne dediysek, 7 Haziran'dan sonra da aynı şeyi söyledik, söylemeye devam ediyoruz. 13 yıldır iktidarda olup taşerona bırak kadro vermeyi, taşeronu arttıranlar, mazotu 4 lira yapanlar, asgari ücreti 900 lira, bin lirada tutanlar, bugün gelinen noktada emekliyi süründürenler bu sözlerini tutamazlar ama 'tutacağız' diyorlarsa 1 Kasım'dan sonrasını bekleyemez kimse, çünkü 13 yıldır yapmayan, seçimden sonra da yapmaz. Gelin 1 Kasım'dan önce yapalım. Seçimi kim kazanırsa kazansın, seçimi şimdiden emekli kazansın, işçi kazansın, memur kazansın, esnaf kazansın, taşeron işçi kazansın. Hodri meydan diyoruz. Gönlümüz açık, elimiz açık. Tutun elimizi, Türkiye kazansın. 7 Haziran'dan önce ne dediysek, bugün de aynısını söylüyoruz. Tutarlılık içerisindeyiz. Kimseyle itişip kalkışmıyoruz, kimseyle koalisyon kurmayız demiyoruz. Ülkeyi yönetmeye hazırız. Önce partimizin menfaatleri değil, önce Türkiye diyoruz." şeklinde konuştu.

Özel'in konuşmasından önce CHP Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Serdar Bozyaka, basın açıklaması okudu. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Özel: 'Kaynak yok' diyen AKP seçim öncesi ikna oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER