CHP'li Özel: Soma faciasının üzerinden 570 gün geçti, hâlâ ders alınmadı


CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma ilçesinde 301 işçinin şehit olduğu maden ocağı faciasının üzerinden 570 gün geçmesine rağmen hâlâ ders alınmadığını söyledi. Özel, Soma'da yitip giden 301 madencinin ardından verilen bütün sözler ve dökülen gözyaşlarının da unutulduğunu kaydetti.

Soma'daki faciada ölenlerin öldüğüyle kaldığını, kalan sağların ise hâlâ işsiz olduğunu belirten Özel, "Yarın 4 Aralık 2015 ve Soma faciasının üzerinden geçen bu 570 günde Türkiye, onlarca maden emekçisini yitirdi. Bugün ülkemizde, Mayıs 2010'da Karadon'da meydana gelen grizu faciasından sonra 30 işçinin yaşamını yitirmesiyle ilgili, dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın, 'Güzel öldüler.' yorumundan bu yana değişen hiçbir şey yok. 13 Mayıs 2014 günü Soma'da yitip giden 301 evladımızın ardından verilen tüm sözler, dökülen tüm gözyaşları da unutuldu. 28 Ekim 2014'te Ermenek'te cansız bedenlerini çıkarmak için günlerce uğraştığımız o madencileri de kimse hatırlamıyor şimdi." diye konuştu.

CHP Milletvekili Özel, şöyle devam etti: Bugün bir yerlerde bir evlat, maden ocağından babası sağ salim dönsün diye hâlâ yol gözlüyor. Bugün bir yerlerde bir ana, madende kaybettiği evladı için hâlâ ağıt yakıyor. Bunca acının üstüne, ölümlere engel olamayan yasaların revize edilmesi, eksiksiz uygulanması, denetimlerin daha da sıklaştırılması gerekirken bugün hâlâ maden ocakları, madencilerimize mezar olmaya devam ediyor ama bizler biliyoruz ki yeryüzü sıcak olsun diye o soğuk maden ocağına inip alınteriyle ekmeğini kazanan işçilerin emeklerini, alınterlerini ve madencilerimizin hayatlarını siyaset, sermaye ve sendika üçgeninde bir kara deliğe hapsedenler, bu yaptıklarının hesabını eninde sonunda tarih karşısında, hem Türkiye işçi sınıfına hem de bu ülkenin güzel emekçi insanlarına vereceklerdir. Suskun zindanlarda ölümü göze alan bütün maden emekçilerimizin hakları için mücadele etmeye devam edeceğimizi ve onların her daim yanlarında olduğumuzu yineliyor, iş cinayetine kurban giden maden şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyor, şu anda maden ocaklarında kazma sallayan, maden çıkaran maden emekçilerimizin ise Dünya Madenciler Günü'nü kutluyorum." CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Özel: Soma faciasının üzerinden 570 gün geçti,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER