CHP'li Tüm: Santral doğada geri dönüşü olmayan yıkımlara neden olacak


Özelleştirme kapsamında kapatılan ve ardından 1.1 milyon dolara Albayraklar'a satılan Balıkesir SEKA Fabrikası'nın bulunduğu alana termik santral kurulmasına tepkiler devam ediyor. CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Paşaköy Mahallesi sakinleri tarafından kurulan direniş çadırını ziyaret edip imza kampanyasına destek verdi. Santralin doğa ve insan hayatı gözetilmeden yapıldığını belirterek, "Hem mevcut ekonomik yapıya zarar verecek, hem de doğada geri dönüşü olmayan yıkımlara neden olacak." dedi.

Merkez Altıeylül ilçesine bağlı Paşaköy Mahallesi sakinleri tarafından, Yeni Şafak gazetesinin de sahibi Albayraklar tarafından yapılan elektrik santralinin durdurulması için başlatılan imza kampanyası devam ediyor. Milletvekili Tüm, CHP Balıkesir İl Başkanı Mete Erol, Karesi İlçe Başkanı Tuncay Irmak ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Paşaköy sakinleri tarafından kurulan direniş çadırını ziyaret etti. Santrali, doğa düşmanı ve ölüm santrali olarak nitelendiren CHP heyetinin destek ziyareti, mahalle sakinlerini memnun etti. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Tüm ve beraberindekiler, mücadelelerinde yanlarında olduklarını ifade etti. Santralin kuruluşuna karşı çıkmak için başlatılan imza kampanyası hakkında bilgi alan Tüm, desteklediğini ifade etti. Ardından hazırlanan metne imza attı.

Paşaköy sakinlerinin genciyle yaşlısıyla yaşam alanlarını zehirleyecek, doğayı yok edecek santrale karşı çıkmak için direndiğini belirten CHP Milletvekili Mehmet Tüm, "Aylardır kent meydanında toplanan, açıklamalar yapan Paşaköylülerin başlattığı imza kampanyası geniş kitlelere ulaştı. Bu bölge, bir hayvancılık merkezi. Doğa ve insan hayatı gözetilmeden yapılan bu santral hem mevcut ekonomik yapıya zarar verecek, hem de doğada geri dönüşü olmayan yıkımlara neden olacak." dedi. Hukuksuzluğa ve rant anlayışına izin vermeyeceklerini ifade eden Tüm, "Yıllardır ülkemizi babasının çiftliği gibi yönetenlerle, 'ben yaptım oldu' anlayışına sahip olanlarla her alanda mücadele ediyoruz. Şu bilinmelidir ki Balıkesir sahipsiz değildir, Balıkesir halkı da yalnız değildir. Bu termik santralin her sürecini adım adım takibe alacağız. İnsanlarımızın kendi yaşam alanlarında gerçekleştirilecek faaliyetlerin, halkın karşı çıkmasına rağmen gerçekleştirilmesi hiçbir demokratik temayüle sığmaz. Bizler de Paşaköylülerin bu haklı mücadelesini destekliyoruz. Bu konuda yürütülecek mücadelede daima halkımızın yanında olduk, bundan sonra da desteğimizi büyüterek sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Tüm: Santral doğada geri dönüşü olmayan yıkımlara... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER