Mustafa Ünal: Doğuda uyurken batıda kreş basan devlet...

Mustafa Ünal: Doğuda uyurken batıda kreş basan devlet...



İki fotoğraf var tarihe not düşülmesi gereken. İlki Anadolu Ajansı'ndan. Haberin kaynağı devlet. Fotoğrafın da... PKK'lı grubun arasına serpiştirilmiş çocukların gözleri bantlı. Tanınmasın diye. Fotoğraftakiler üç beş tane belki ama rakam çok yüksek. Ajans'ın haberine göre ‘PKK iki yılda 13-17 yaş arası 2 bin 52 çocuğu dağa götürdü'. Günaydın. Ama Üsküdar'da sabah oldu. Ajans da, AKP de yeni uyandı.

Basit bir iddia değil. Haber kaynağı güvenlik güçleri. İki yıl dediği zaman dilimi çözüm sürecine denk düşüyor. Silahlı unsurlarını ülke topraklarının dışına çıkaracağına söz veren PKK, bu dönemde çocuklara yönelmiş. Fotoğrafa bakıyorum, çoğu 13-14 yaşlarında ana kuzusu. Okulda olmaları gerekirken ne yazık ki dağdalar. İstihbarat birimleri askerlerin, polislerin şehit olduğu saldırılarda bu çocukların da rol aldığını tespit etmiş. Bu, maalesef geri dönüşü olmayan yola girdikleri anlamına geliyor. Yazık ki ne yazık.

Peki, PKK çoluk çocuğu dağa kazandırırken devlet neredeydi? Bugün soru olarak sorulacak, yarın hesap olarak. Terör örgütü sadece silah stoku yapmamış. İnsan malzemesi için çocuklara kadar inmiş. Devlet uyumuş. Ya da çözüm sürecine halel gelmemesi için görmezden gelmiş. Başka izahı yok. AKP iktidarı çözüm uğruna devleti işlevsizleştirirken PKK, yapıyı sağlamlaştırmak için seferber olmuş.

Aslında bilinmeyen bir şey değil bu. Herkes farkındaydı. Ve elinden geldiğince uyardı, ‘Süreç yolunda gitmiyor...' diye. Yanlışlara dikkat çekenler, eleştirel yaklaşanlar ‘Sen kan akmasını, anaların ağlamasını mı istiyorsun?' denerek susturuldu. Bugün o fotoğraf olarak döndü. Gerçekler rakamlarla ete kemiğe büründü. İki yılda iki bin çocuk.

Hani, silahlara veda edilecek, PKK tarihten silinecekti? Hepsi boşmuş. Bu kare gerçek. PKK, AKP'yi kandırdı, AKP Türkiye'yi. Olan ülkeye oldu. İki ayda şehit sayısı 100'ü aştı. Gelecek günler de pek parlak görünmüyor.

Diğer fotoğraf Ankara'dan... Önceki gün çekildi. Devlet kurumlarının bayram tatili için izne ayrıldığı gün. Doğuda çocuklara sahip çıkamayan AKP iktidarı batıda maşallah çok cevval. Müfettişlerin defalarca denetlediği okulların kapısına bu kez eli silahlı terör uzmanı polislerle dayandı.


YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
<< Önceki Haber Mustafa Ünal: Doğuda uyurken batıda kreş basan devlet... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER