CHP'li Türkmen'e silahlı saldırıda bulunan sanığa 5 yıl hapis ceza verildi


7 Haziran seçimleri öncesi CHP Adana Milletvekili Avukat Elif Doğan Türkmen'i tabancayla bacağından yaraladığı iddiasıyla yargılanan iş adamı Ali Fuat Elibol (55), 5 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

26 Mayıs 2015'te sabah saatlerinde seçim çalışmaları dolayısı ile Karslı Mahallesi'ndeki Park Zirve Tesisleri'ne giden Türkmen, içeriye girip telefonuyla konuştuğu sırada silahlı saldırıya uğradı. Saldırı anı restoranın güvenlik kamerasına yansıdı. Kiraladığı araçla olay yerinden kaçan zanlı bir gün sonra saklandığı yerde yakalandı; kullandığı silaha el konuldu. Sevk edildiği mahkemece tutuklanan Elibol, ilk celsede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına Milletvekili Türkmen katılmadı.

Hakkında 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma' suçundan 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Elibol, önceki ifadelerinde, yönettiği şirketinde işlerinin bozulması nedeniyle 2009'da ayrılmak zorunda kaldığını dile getirip, Türkmen'in uzun zaman avukatlığını yaptığını ileri sürmüştü.

1980'da Devrimci Yol Ana davasında yargılandığını ve Türkmen'in bu davada AİHM'de kendisini savunduğunu kaydeden Elibol, iş yaptığı bir şirketten 358 bin lira tutarında fatura alacağı bulunduğuna dikkat çekerek, şunları söylemişti: "Bu paranın tahsili için Türkmen'e vekalet verdim. İşlerimin bozulması ve şirketten ayrılmam nedeniyle maliye ve SSK'ya borcum vardı. Bundan dolayı Türkmen alacağı paranın eline geçmeyeceğini söyleyerek, şirketten hak edecek parayı yeğeni B.D.'ye temlik edilmesini istedi. Şirketten alacağım olan 358 bin TL. faizi ile birlikte 690 bin TL. civarında para 21.07.2011'de Türkmen tarafından ıslak imza ile 13. İcra Müdürlüğü'nden çekildi. Türkmen'den paramı istediğimde onun da parayı B.D.'ye temlik ettiğini söyleyerek, 'gücün yetiyorsa git ondan al' dedi. Baroya ve Adliye Avukat Suçları Bürosu'na şikayete bulundum. Ancak sonuç alamadım. Bu parayı Türkmen'den sürekli istedim, ancak vermiyordu. Ekonomik sıkıntıya düştüm. Kendisiyle de görüşemeyince bu eylemi gerçekleştirdim."
Mahkeme heyeti, sanık Elibol'u, Elif Doğan Türkmen'i yaralamaktan 3 yıl 9 ay, tabanca bulundurmaktan 15 ay olmak üzere 5 yıl hapis cezasına çarptı.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Türkmen'e silahlı saldırıda bulunan sanığa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER