CHP'li Ünlü: Dava açanlar bazı çevrelerin takdirlerini toplamaya çalışıyor

CHP'li Ünlü: Dava açanlar bazı çevrelerin takdirlerini toplamaya çalışıyor

CHP Osmaniye İl Başkanı Nedim Ünlü, Genel başkanlarını mahkemeye verenlerin tutum ve davranışları ile kamu hukukunu hiçe sayarak idari suç işlediklerini söyledi. Ünlü, "Bizce bu anlayışla hareket eden kamu çalışanları, din görevlileri, bir takım çevrelerin takdirlerini toplayarak görevde yükselmeler, makamda sıçramaların heyecanları ve arzuları ile hareket ettiklerini düşünmekteyiz." dedi.

AK Parti İl Başkanı Hamza Tor'un 'Cumhurbaşkanlığı makamına saygısını göstermek isteyen herkesi suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz' diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunup vatandaşları da dava açmaya davet ettiğini hatırlatan CHP İl Başkanı Ünlü,"Söz konusu suçlamalar 35. Kurultayda yapılan konuşmalarla alakalı olmuştur. Son Kurultayda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tarafsızlık yeminine göndermelerde bulunarak seçimlerde yeminine sadık kalmayarak AKP lehine seçim çalışmaları yapmıştır. Bu tutum ve davranışların şu anda yürürlükte olan anayasa ve yasalara açıkça aykırı olduğu tüm yurttaşlarımız tarafından açıkça görülmektedir. Osmaniye deki suç duyurusunda bulunan kamu görevlileri açıkça siyaset yaparak bir kamu çalışanlarının uyması gereken kuralları çiğnemişlerdir. Bu tutum ve davranışları ile kamu hukukunu hiçe sayarak idari suç işlemektedirler. Bizce bu anlayışla hareket eden kamu çalışanları, din görevlileri, bir takım çevrelerin takdirlerini toplayarak görevde yükselmeler, makamda sıçramaların heyecanları ve arzuları ile hareket ettiklerini düşünmekteyiz." dedi.

Kamu çalışanlarının makam ve mevki yükselmelerinin ehliyet ve liyakat esasında olması gerektiğinin altını çizen Önlü, "Kolaycılıkla ve emeğe dayanmayan yükselme çalışmaları, çıkar sağlama gayretleri hiç kimseye kalıcı ve saygınlık yüklü beceriler ve unvanlar sağlamaz. Ülkemizde çoğu kez şunu görmüşüzdür. İktidar yanlısı sendikalar sivil toplum kuruluşlarının üye sayısının hızla yükseldiği, o siyasi anlayış iktidardan ayrıldığı zaman sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının üye sayılarının aynı hızla düştüğünü defalarca gözlemlemişizdir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunan arkadaşlarımızın önümüzdeki günlerde nasıl hızlı bir dönüşümün ve değişimin unsurları oldukları hep birlikte gözlemleyeceğiz." diyerek yaşanan olaylara tepki gösterdi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Ünlü: Dava açanlar bazı çevrelerin takdirlerini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER