CHP'li Usluler: Davutoğlu'nun 'şatafat' sözü tam da yerine oturmuş


CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun şatafat ve siyaseti kullanarak mevki değiştirenler için söylediği, "Bizim siyasetimizde yerleri yoktur." sözünün cesurca olduğunu ve tam yerine oturduğunu söyledi. Usluer, "Bence Sayın Davutoğlu çok büyük laflar etmiş. Kendi kongrelerinde bunun hesabını daha büyük birilerinin sormasını bekliyorum, çünkü biz şatafat, 700 bin TL'lik kol saati, Versay Sarayı'nın dört katı büyüklüğünde sarayda yaşayanlar, AKP'nin kuruluş ilkeleriyle bağdaşan insanlar değil. Hepsinin partiyle ilişkilerini bir şekilde kesmeleri gerekiyor. Geriye de kaç avuç insan kalır, onu da gerçekten merak ediyorum. Sayın Davutoğlu'nun o konuşmasını kim hazırladı, kendi kontrolünde mi oldu? Gerçekten çok cesur açıklamalardı ve tam da yerine oturdu. Bu sözler AKP'nin bugün kuruluş ilkelerinden tamamen saptığının, AKP'yi kurarken giydikleri bütün gömlekleri çıkardıklarının ve üzerine süslü, pırlantalı, şatafatlı kaftanlar giydiklerinin bizzat birinci ağızdan ilanıdır." dedi.

CHP Aydın İl Başkanlığı'nda, Aydın'dan sorumlu Milletvekili Usluer ve Erzincan Milletvekili Erdoğan Özyalçın, bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya İl Başkanı Hikmet Saatcı, milletvekilleri Metin Lütfi Baydar, Mehmet Fatih Atay ve Hüseyin Yıldız, ilçe başkanları ve diğer bazı partililer de katıldı. Milletvekili Gaye Usluer, AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. 17-25 Aralık, din ve şehitler üzerinden siyaset, yolsuzluklarla ilgili konuşan Usluer, "7 Haziran, Türkiye Cumhuriyeti için öneli tarihlerden birisi elbette. Genel seçimler yapıldı ama 13 yıldır ülkeyi yönetmekte olan siyasi iktidar ve 13 yılın sarhoşluğundaki siyasi iktidar, 13 yılın sonunda, 'Her şeyi biz biliriz. Her şey bizden sorulur. Aslında biz milletin ta kendisiyiz.' diyen başıboş bir iktidara 7 Haziran'da millet, milli irade gereken cevabı verdi. Aslında her şeyi siz bilemezsiniz, biz size güvenip oy verdik. 2002 yılında dediniz ki yolsuzluklarla, yoksullukla, yasaklarla mücadele edeceğiz. Demokrasi için geldik, antidemokratik uygulamalara son vereceğiz. Askerî vesayeti bitireceğiz, biz size bunun için oy verdik ama siz sözlerinizin hiçbirinde durmadınız. Yolsuzluklarla mücadele edeceğiz dediniz, yolsuzluklar bu hükümetin içerisinde yer alan bakanların ve uzantısı daha yüksek makamların işaret edildiği bir adres oldu. 17-25 Aralık'ı ülke unutmadı, milli irade unutmadı. 7 Haziran seçimlerinde verilen cevabın en büyük kısmı, aslında yolsuzluklarla ilgilidir." dedi.

AK Parti'nin yoksullarla mücadele söylemlerine karşılık 13 yıllık iktidarında sermayenin el değiştirdiğini ve bunların zengin olduğunu iddia eden Usluer, "Dün Sayın Davutoğlu, kendi il başkanlarıyla yaptığı toplantıda demiş ki, 'Bizim kuruluş ilkelerimizde lüks yoktur, şatafat yoktur. Her kim ki siyaseti kullanarak bulunduğu mevkii değiştirmiş, yaşam koşullarını değiştirmişse onun, bizim siyasetimizde yeri yoktur.' Sayın Numan Kurtulmuş da bugün demiş ki, 'AK Parti'yi kuruluş ayarlarına geri döndüreceğiz.' AKP'nin artık kuruluş ayarlarına dönme ihtimali yok. Zaten AKP kuruluş ayarlarına dönerse Sayın Numan Kurtulmuş'un da AKP'de değil, başka bir yerde olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Usluer, şöyle devam etti: "Siyaseti yönettiğini zannedenler, şehitler üzerinden bile siyaset yapmayı bırakmıyor. Şehitlerimizin cenazelerinde onları Kürt Türk diye, onları Sünni Alevi diye ayırmaya devam ettiniz. 1 Kasım erken seçim fetvasını veren Sayın Cumhurbaşkanı, elbette ki başkan olmak istiyorsunuz. Elbette ki siyasi ikbalinizin, siyasi istikbalinizin her şeyden önemli olduğunu Türkiye biliyor artık ama bu millet 7 Haziran'da size bir ders vermek istemişti, çünkü ben Sayın Cumhurbaşkanı'nı AKP'den ayırmak istemiyorum. Değil mi ki 7 Haziran öncesi seçim meydanlarına çıkıp üç muhalefet partisi aleyhinde konuşmalar yaptı, AKP için oy istedi. Tüm vatandaşlarımız adına konuşuyoruz. Demokrasinin olmazsa olmazlarından birisi elbette ki seçimdir. Bütün diktatörler seçimle işbaşına gelmişlerdir ama seçimle işbaşından gitmemek için de çırpınmışlardır. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nde artık kan dökülsün istemiyoruz. Onlar sivil darbe yaptılar. Biz darbe taraftarı değiliz. Biz seçim sandığında, 13 yıldır seçimle işbaşına gelen ve ülkenin anasını ağlatan, anaları ağlatan, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin içindeki adaleti yok eden, kalkınmayı durduran AKP'yi sandığa elbirliğiyle milletçe gömeceğiz."

Çözüm süreci ve terör olaylarını da değerlendiren Usluer, "Ne oldu da üç yıldır susan silahlar, çatışmasızlık süreci sona erdi? Pimi kim çekti, şalteri kim indirdi? 62 şehidimizin kanı, ardından ağlayan gözü yaşlı anneler, babalar, dul kalan eşler, öksüz kalan çocuklar. Siyasete dini alet ettiler. Artık Türkiye, din üzerinden siyasetten bıktı, usandı. Şimdi şehit üzerinden siyaset yapıyorlar. Şehit cenazesinde, elini şehidimizin tabutunun üstüne koyup gözü yaşlı annelere bakarak, 'Ne mutlu size, evlatlarınız şehit oldu.' diyen ey baba. Senin evlatların askere gittiler mi? Senin evlatlarının biri askere gitmemek için çürük raporu alırken, diğer evladın bedelli askerlik yaparken senin çocuklarının zaten şehit olma imkanı yoktu. Şehit olan çocuklar, evlatlarımız ülkenin yoksul insanlarının, yoksulların evlatlarıdır. Ülkemiz artık öfkeden bıkmıştır." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Usluler: Davutoğlu'nun 'şatafat' sözü tam da... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER