CHP'li Üstündağ: Bodrum'da yapacağınız toplu konutlar, Suriyeliler için mi?


CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Bodrum'da TOKİ'nin toplu konut yapmasının gündemde olduğunu ifade ederek, "Bodrum'da yapacağınız toplu konutları, Suriyelileri yerleştirmek için mi yapıyorsunuz? Eğer böyle bir planınız varsa, o da Bodrum için, Bodrum ve Muğla turizmi için, ülke turizmi için ayrı bir sorun demektir." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Üstündağ, AK Parti hükümeti döneminde Cumhuriyetin kazanımı olan bütün tesislerin özelleştirildiğini ifade etti. Hükümetin yanlış dış politikasıyla turizmin bitme noktasına geldiğini savunan Üstündağ, doğal güzellikler ve turizmin bir denge ile götürülmesi gerektiğini, doğal güzelliklerin yok edilmesi durumunda Türkiye'ye turist çekilemeyeceğini anlattı.

"Sultanahmet ve Ankara saldırısı sonucunda rezervasyon iptalleri had safhaya ulaşmış ve turizm sektörü temsilcileri tarafından 2016 yılı, kayıp yıl olarak tanımlanmıştır." diyen Üstündağ, "Hükümetin yanlış dış politikasıyla turizm maalesef bitme noktasına gelmiştir. İktidar sorun çözmek yerine durumu geçiştirmeye çalışmaktadır. Siz ne kadar eylem planı açıklarsanız açıklayın, terörle turizm bir arada olmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Bodrum'da TOKİ'nin toplu konut yapmasının gündemde olduğunu dile getiren Üstündağ, bunun olmaması gerektiğini vurguladı. İktidarın yaptığı planlamalarla zaten beton yığını haline gelmiş olan Bodrum'da yaklaşık 3 bin konutu TOKİ'nin yapmasının betonlaşmayı daha da artıracağını ifade eden Üstündağ, şöyle devam etti: "Bodrum'da yapacağınız toplu konutları, Suriyelileri yerleştirmek için mi yapıyorsunuz? Eğer böyle bir planınız varsa, o da Bodrum için, Bodrum ve Muğla turizmi için, ülke turizmi için ayrı bir sorun demektir. Bodrum'da yapılacak en son şey, Bodrum'a toplu konut inşa etmektir. Bu noktada hükümeti uyarıyorum, Bodrum'da TOKİ'nin toplu konut yapması gibi bir deli saçması gibi projelerden vazgeçin diyorum."

Turizm sektöründe hükümetin destek değil sadece köstek olmamasının bile birçok sorunu çözmeye yeterli olacağını savunan Üstündağ, turizm sektörünün yine bacasız sanayi olarak ülkeye en maliyetsiz geliri getirmeye devam edebileceğini kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Üstündağ: Bodrum'da yapacağınız toplu konutlar,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER