CHP'li Yarkadaş: AKP, Pendik'te yandaşlarına rant alanı açıyor

CHP'li Yarkadaş: AKP, Pendik'te yandaşlarına rant alanı açıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Pendik'in Kavakpınar Mahallesi'nin rant uğruna boşaltılmak istendiğini söyledi. Yarkadaş, AK Parti'nin 80 bin nüfuslu mahalle halkını hiçe sayarak, 20 dönümlük alanın havalimanı yakınına kurulacak yeni alışveriş merkezi ve oteller için peşkeş çekilmek istendiğini belirtti.

CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Kavakpınar Mahallesi Sakinlerini Koruma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Yarkadaş, "AKP, 80 bin nüfuslu mahalle halkını hiçe sayıyor ve yandaşlarına rant alanı açmak istiyor. Yoksulların nasıl ve nerede yaşayacağı ise AKP'lileri ilgilendirmiyor." dedi.

Kavakpınar Mahallesi sakinlerinin bir bölümünün çeşitli gerekçelerle tapularının verilmediğini ve halkın bölgeden uzaklaştırılmaya çalışıldığını belirten Yarkadaş, "AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Pendik Belediyesi halkın tapu sorununu çözmüyor. Sorun çözmek yerine mahallenin boşaltılması için zemin yoklanıyor. Biz buna karşı çıkacak ve mahalle halkıyla dayanışma içinde olacağız." ifadesini kullandı.

Kavakpınar halkının yaşadığı bölgeden sürgün edilmemesi için mücadele edeceklerini de belirten Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kavakpınar'ı boşaltmak, bölgeyi Sabiha Gökçen Havalimanı'na doğrudan bağlamak ve buradaki evlerden boşalan alanlara yeni AVM'ler ile oteller yapmak istiyorlar. Mahalle halkının tapu ve iskan sorununu çözmek yerine, yandaşlarına rant yaratmaya çalışıyorlar. Mahallenizi hiçbir koşulda boşaltmayın ve bu girişime karşı çıkın. Biz CHP olarak bu haksızlığa karşı duracak ve her koşulda yanınızda olacağız."

AKP'nin bitmek tükenmek bilmeyen bir rant hırsı olduğuna vurgu yapan Yarkadaş, "Şu an bu bölgede tam 5 bin kişi, AKP'nin rant hırsı yüzünden korku dolu günler geçiriyor. Birileri 'Kentsel Dönüşüm' adı altında 'Rantsal Dönüşüm'e' hazırlanıyor." dedi.

CHP'nin halkın sürgün edilmesine karşı olduğunu belirten Yarkadaş, "Otel ve AVM yapmak için halkı sürgün etmek isteyenler karşısında CHP'yi bulacaktır." ifadesini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Yarkadaş: AKP, Pendik'te yandaşlarına rant alanı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER