CHP'li Yüksel: Çifti kazandığı para ile artık tarlasına bile bakamıyor

CHP'li Yüksel: Çifti kazandığı para ile artık tarlasına bile bakamıyor

CHP Eskişehir Milletvekili Avukat Cemal Okan Yüksel, AK Parti hükümetinin çiftçiliği bitirip köyleri boşalttığını belirterek, "Herkes kurtuluşu kentlerde görüp kaçıyor. 3 kuruş paraya köle gibi çalıştırılıyorlar. Çiftçi kazandığı ile tarlasına bakım bile yapamıyor." dedi.

CHP'li Yüksel, Sarıcakaya İlçesi'nde köylülerin, esnafların sorunlarını dinledi. Sarıcakaya köylüsü, hükümetin tarım politikalarından dert yandı. Köylüler, kırsal kesimlerde yaşamanın git gide zorlaştığına ve topraktan hak ettikleri parayı kazanamadıklarını bu nedenle tek çarelerinin göç etmek olduğuna dikkat çekti.

"ÇİFTÇİ TARLASINA BİLE BAKAMIYOR"

CHP'li Yüksel AKP'nin tarım politikalarının zengini daha fazla zengin etmek, yoksulu ise daha fazla yoksullaştırmak üzerine kurulu olduğunu anlattı. Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çiftçiliği bitirip köyleri boşalttılar. Köylerimizde genç nüfus yok denecek kadar az. Herkes kurtuluşu kentlerde görüp kaçıyor. 3 kuruş paraya köle gibi çalıştırılıyorlar. Önceden toprak koca bir aileyi doyururken; şimdi kendisine bile yetmiyor. Çiftçi kazandığı ile tarlasına bakım bile yapamıyor."

Yüksel, sözlerini şöyle tamamladı: "Çiftçimize yapacağımız desteklerle, köylerimizi yeniden yaşanabilir yerler haline getireceğiz. Türkiye çiftçimizin gücüyle yeniden üretecek, yeniden kendisine yetecek."
CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Yüksel: Çifti kazandığı para ile artık tarlasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER