CHP, proje okul ile 40 öğretmenin hukuksuz görevden alınmasını meclise taşıdı


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Eskişehir Anadolu Lisesi ve Eti Sosyal Bilimler Lisesi'ndeki 40 öğretmenin 'Proje Okul' adı altında görevden alınmasını meclise taşıdı. CHP'li Usluer, söz konusu okullarda 40 öğretmenin görevden alınması ve yerlerine yeni öğretmenlerin atanmasının nedenleri, görevden alma ve atamaların hangi kriterlere göre yapıldığı, mağduriyetlerin nasıl giderileceği hususları hakkında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

Usluer, 10 soruluk önergesinde, proje okulların öğretmen atamaları ve öğretmen ve yönetici görevlendirme hakkının ilgili kanun ve yönetmelikle Milli Eğitim Bakanı'na verildiğini ve MEB'in 7 Ocak 2015 tarihinde Türkiye genelinde belirli illerde yüksek puanlarla kazanılan 44 okulu proje okulu olarak duyurduğunu, ancak MEB'in bugüne kadar bu atamayı hangi kural ve kritere bağlayarak yapacağı hakkında hiçbir açıklama yapmadığını belirtti.

3 Eylül 2015'de Eskişehir'de proje okulu olarak belirlenen Anadolu Lisesi (EAL) ve Eti Sosyal Bilimler (ETİ SBL) liseleriyle ilgili bakanlık kararnameleri açıklandı. EAL'de 23, ETİ SBL'de 15 öğretmenin il emrine alındığını anlatan Usluer, kendilerine hiçbir gerekçe gösterilmeden, neden alındıkları açıklanmadan kararnamelerin tebliğ edildiğini, bu okullara Milli Eğitim Bakanı emriyle yeni öğretmenler atandığını, fakat bu atamalar yapılırken hangi somut kriterlerin, hangi bilimsel veri, hangi ayırt edici özelliklerin etkili olduğunun bilinmediğini aktardı.

Usluer, Bakan Avcı'ya şu soruları sordu: "Proje okulları uygulamasının amacı ve bilimsel dayanağı nedir? Proje kapsamına alınan okullar hangi somut kriterlere göre belirlenmektedir? Proje okulu olarak belirlenen okullarda görevden alınan öğretmenler hangi somut kriterlere göre belirlenmektedir? Proje okullarına atanan öğretmenler hangi somut kriterlere göre belirlenmektedir? Görevden alınma ve/veya yerine atanma kriterlerinde belli sendikalara yakın olma ya da üye olma kriteri mevcut mudur? Görevden alınan ve/veya yerine atanma kriterlerinde belli siyasi partilere veya gruplara yakın olma kriteri mevcut mudur? Görevden alınan ve/veya yerine atanan öğretmenler hangi yetkililer tarafından belirlenmiştir? Görevden alınan birçok öğretmen mağdur olmuştur. Bakanlığınız mağduriyetlerin giderilmesi için bir çalışma yapmakta mıdır? Görevden alınan öğretmenler için herhangi bir başarısızlık kriteri mevcut değil ise uygulama mobbing girmekte midir? Birçok öğretmenin yer değiştirmesi eğitim sisteminde aksaklıklara sebebiyet verip eğitim kalitesinin düşmesine neden olacaktır. Bu konuda Bakanlığınızın bir çözüm önerisi var mıdır?"
CİHAN
<< Önceki Haber CHP, proje okul ile 40 öğretmenin hukuksuz görevden alınmasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER