CHP, zırhlı araçlardan mehter marşı çalınmasını Bakanı Ala'ya sordu


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, geçtiğimiz günlerde Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonlar sırasında ilçe sokaklarında zırhlı araçlardan mehter marşı çalınmasını İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu.

Ağbaba, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde bir savaş marşı olan mehter marşının ülkenin bir ilçesinde çalınmasına değinerek "Emniyet güçleri Silopi'de savaş mı yürütmektedir?" dedi.

"Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Şırnak'ın Silopi ilçesinde, güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonlar sırasında zırhlı araçlardan mehter marşı çalındığı ile ilgili birtakım görüntüler bazı haber sitelerinde paylaşılmıştır." diyen CHP'li Ağbaba, Bakan Ala'ya şu soruları yöneltti:

"Şırnak'ın Silopi ilçesinde devam eden operasyonlarda, güvenlik güçlerinin mahallelerde zırhlı araç hoparlörlerinden yüksek sesle mehter marşı çaldığı iddiaları doğru mudur?

Emniyet güçlerinin operasyon sırasında hoparlörlerden yüksek sesle mehter marşı çalması olağan bir işleyiş midir? Çalınması için herhangi bir talimat verilmiş midir?

Emniyet güçlerinin, Osmanlı Devleti'nin ordu bandosu tarafından savaşa giderken çalınan mehter marşını, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki operasyonlarda hoparlörlerden yüksek sesle çalmasındaki amacı nedir? Emniyet güçleri Şırnak'ın Silopi ilçesinde savaş mı yürütmektedir?

Zırhlı araç hoparlörlerinden yüksek sesle mehter marşı çalan emniyet personeli hakkında herhangi bir tahkikat yapılmış mıdır? Yapılmadı ise Bakanlığınız bu tarz eylemleri tasvip mi etmektedir?" CİHAN
<< Önceki Haber CHP, zırhlı araçlardan mehter marşı çalınmasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER