CHP'li vekil istifa etti, partiden ilk açıklama geldi

CHP'nin emekli müftü milletvekili İhsan Özkes, partisinden istifa etti.

CHP'li vekil istifa etti, partiden ilk açıklama geldi

İhsan Özkes'in istifa dilekçesini hem CHP'ye, hem de TBMM'ye ilettiği öne sürüldü.
GÜRSEL TEKİN: İSTİFASINI İŞLEME KOYMUYORUM

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, ''İhsan Hoca'nın istifasını işleme koymuyorum. Bu aile içi bir meselemizdir. Bunu da aile içinde çözeriz. İşleme koymuyorum'' dedi. Koç: İstifa dilekçesi bize ulaşmadı CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında basına açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, gazetecilerin sorusu üzerine, şu değerlendirmede bulundu:

"İstifa dilekçesi bize ulaşmadı. Zaman zaman siyasette bu tür davranışlar olabilir. Sayın Özkes çalışkan bir milletvekilimizdir. CHP'nin son Olağanüstü Genel Kurultayı'nda da çarşaf listeyle yapılan seçimlerde, Parti Meclisi'ne girerken en yüksek oyu CHP delegesinden almış bir arkadaşımızdır. Zaman zaman CHP örgütleriyle, milletvekilleri arasında kendi seçim bölgelerinde bir takım anlaşmazlıklar olabilir. Bunlar böyle partiyle yolunu ayıracak noktaya hiçbir zaman gelmez. Anlık kızgınlık içinde verilen kararlar da kalıcı olmaz."
İLK BAĞIMSIZ OLACAK

İhsan Özkes, eğer başka bir partiye geçmezse, TBMM'nin yeni döneminin ilk bağımsız milletvekili olacak. 7 Haziran seçimlerinde AK Parti 258, CHP 132, MHP ve HDP ise 80'er milletvekili çıkarmıştı. Özkes'in istifasıyla CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı da 131'e düştü. CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi olan Özkes, İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği Türk Grubu Üyesi ve emekli müftüydü. Yerel seçimlerde Özkes, İstanbul Üsküdar belediye başkan adayı olmuş fakat seçilememişti. Özkes, CHP'nin Kurultayında Parti Meclisi üyeleri arasında en fazla oyu alan kişiydi.


<< Önceki Haber CHP'li vekil istifa etti, partiden ilk açıklama geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER