CIA Başkanı'nın Moskova'ya "sır" ziyaretinin detayları orta çıkıyor


ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı John Brennan'ın Mart ayının başında Moskova'ya gizli bir ziyaret gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

CIA Başkanı Brennan'ın neden Moskova'ya geldiği merak konusu olurken sır gibi saklanan ziyaretin bazı detayları ortaya çıkmaya başladı. Ria Novosti'nin ABD'nin Rusya Büyükelçiliği'den aldığı bilgiye göre Brennan, ziyareti sırasında gerçekleştirdiği temaslarda Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in geleceğini görüştü. Brennan'ın Suriye'deki ateşkes ve siyasi süreci görüştüğünü belirten ABD Büyükelçiliği Basın Sözcüsü William Stevens, "Brennan, ABD'nin siyasi sürece tam destek verdiğini ve Suriyelilerin iradesini yansıtacak geçiş süreci için Esed'in gitmesi gerektiğini iletti." diye konuştu.

"ZİYARET, RUSYA'NIN SURİYE'DEN ÇEKİLMESİYLE ALAKALI DEĞİL"

Brennan'ın Moskova'ya geldiğini doğrulayan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Sıromolotov, ziyaretin Rus askeriyesinin Suriye'den çekilmesiyle ilgili olmadığını ifade etti. Sıromolotov, "Ziyaret, Rusya Hava ve Uzay Kuvvetleri'nin önemli bir bölümün Suriye'den çekilmesiyle alakalı değildi. CIA Başkanı, Dışişleri Bakanlığı'ndan kimse ile görüşmedi." şeklinde konuştu.

Diğer bir iddiaya göre de Brennan ile Kremlim'den görüşen kimse olmamış. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sözcüsü Dmitri Peskov, konuyla ilgili soruların Rusya Federal Güvenlik Servisi'ne (FSB) sorulması gerektiğini söyledi.

"RUSYA, DAEŞ İLE İLGİLİ BİLGİ PAYLAŞTI"

Rusya Parlamentosu Duma'nın Uluslararası Politika Komitesi üyesi İgor Morozov'a DAEŞ ile ilgili ABD'ye istihbarat verildiğini illeri sürdü. Mart ayında ABD tarafından 2 DAEŞ sorumlusunun etkisiz hale getirildiğini hatırlatan Morozov, "Moskova'nın DAEŞ üyelerinin Amerika'daki etkinlikleriyle ilgili bilgi vermiş olabileceği gözardı edilmemeli. Brennan bu bilginin ve ABD'ye olan tehdidin boyutlarını öğrenmek için gelmiş olabilir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber CIA Başkanı'nın Moskova'ya "sır" ziyaretinin detayları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER