Cihan Haber Ajansı Gündemi


- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel son yolculuğuna uğurlanıyor. Demirel için TBMM'de devlet töreni düzenleniyor.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için TBMM'de düzenlenen törenine katılıyor. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra birçok ülkeden devlet adamları da katılıyor. (09.00-Ankara)

- Demirel'in naaşı daha sonra kortej eşliğinde Kocatepe Camisi'ne götürülecek ve cuma namazının ardından cenaze namazı kılınacak. (13.00-Ankara)

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Eyüp Sultan Türbesi'ni ziyarete açacak. Ardından Okçular Vakfı'nda düzenlenecek TÜRGEV 2015 Mezuniyet Töreni ve İftar Programı'na katılacak. (17.30 / 20.49-İstanbul)

POLİTİKA

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan seçim değerlendirme toplantılarına katılıyor. (14.30-Ankara)

- 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından AK Parti, CHP, MHP ve HDP'deki gelişmeler takip ediliyor.

- 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından parlamentoya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Meclis'e geliyor. Vekiller kayıt masalarında kayıt işlemlerini tamamlıyor.

DÜNYA

- Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşecek. (St. Petersburg)

- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ankara'da Cumhurbaşkanı Demirel'in cenaze törenine katılacak.

- Mısır'da siyasi mahkumlarla dayanışma gösterileri düzenlenmesi bekleniyor. (Kahire)

GÜNCEL

- Fatih'teki Hırka-i Şerif Camii içinde bulunan Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) Veysel Karani Hazretlerine hediye ettiği Hırka-i Şerif, ziyarete açılacak. (10.00- İstanbul)

- Gezi Parkı protestoları sırasında ölen Ali İsmail Korkmaz'ın dövüldüğü sokaktaki güvenlik kamera görüntülerini sildikleri öne sürülen otel sahibi Erdoğan Gözseçen ile polis memuru Hüseyin Engin'in davasına, Eskişehir 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (10.00-Eskişehir)

- 21 yaşındaki Deniz Aktaş'ı tabancayla öldüren 40 yaşındaki Lokman Barış Çelik'in davası Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak. (09.30-Antalya)

- Suriye'deki iç savaşın Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki yansımaları takip ediliyor. (Şanlıurfa)

SPOR

- Türkiye Basketbol 1. Ligi play off final serisi 5. Maçında Anadolu Efes ile Pınar Karşıyaka Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek. (20.00-İstanbul)

- Kadın Basketbol Milli Takımı, A haberleri'>FIBA Avrupa Şampiyonası maçında Fransa ile Macaristan'da karşı karşıya gelecek. (21.30-Macaristan)

- Süper Lig takımlarının transfer çalışmaları takip edilecek.

CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER