Cihan Haber Ajansı Gündemi


Günay: 90'lı yıllarda devlet kötü yönetiliyordu; şimdi ise devlet çökertiliyor (Özel)
Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bugün yaşadıklarımızı 90'lı yıllarda yaşananlarla kıyaslamanın bugün yaşadıklarımızı hafife almak olacağını söyledi. "90'lı yıllarda da Türkiye ciddi sıkıntılar, sorunlar yaşadı. Belki güvenlik konusunda çok fazla gergin olaylar, adımlar atıldı ama bugün çok daha farklı bir noktadayız." diyen Günay, "90'lı yıllarda devletin kötü yönetildiğinden söz edilebilirdi şimdi devletin çökertilmesinden bir anlamda çökmesinden söz etmek daha doğru olabilir." şeklinde konuştu.

Hidayet Karaca: En çok ülkemin dünyadaki itibar kaybına üzülüyorum (Özel)
Özgür medyayı hedef alan 14 Aralık Operasyonu'nda gözaltına alınan ve iddianamesi hazırlanmadan 10 aydır tutuklu bulunan Hidayet Karaca, iktidarın istediği şekilde yayın yapmayan tüm medyaya soruşturmalarla gözdağı verildiğini söyledi. 17 - 25 Aralık yolsuzluk soruşturması sonrası izledikleri yayın politikasının siyasi iktidarı rahatsız ettiğini dile getiren Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Karaca, "İktidar kendi güdümündeki polis ve yargı eliyle bağımsız ve eleştirel yayın yapan basın kuruluşlarını susturmak istedi. Medya yöneticileri de bu yüzden hedef alınmıştır." dedi.

- Yüksek Seçim Kurulu'nda, siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekilecek. (11.00 - Ankara)

- Bu sabah Şırnak'ta şehit olan 2, Silvan'da şehit olan 1 polisle ilgili gelişmeler takip edilecek

- Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından evlerinden çıkan vatandaşların, cenazelerini toprağa vermesi bekleniyor.

- Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, parti genel merkezinde Kamu Taşeron İşçileri Platformu temsilcileriyle birlikte basın toplantısı düzenleyecek. (14.00 - Ankara)

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Novotel'de çok sayıda ülkenin konsolosunun da hazır bulunacağı, Türkiye'nin ekonomik kalkınma ve ihracat konularının değerlendirileceği toplantıya katılacak. (09.00 - Trabzon)

DÜNYA

- Vinç devrilmesi sonucu hayatını kaybeden hacı adaylarıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Mekke )

- Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani için kritik gün. Kürt partileri, Barzani'nin başkanlığı hakkında karar verecek. Barzani'nin başkanlığının uzatılmaması halinde erken seçime gitme kararı alınacak. (Erbil)

- ABD'de şehitleri anma ve teröre lanet mitingi yapılacak. (New York )

- Mısır'da Port Said Hapishanesi baskını ve Ezher Üniversitesi olaylarının sanıkları yargılanacak. (Kahire)

- Bağdat'ta 18 Türk işçinin kaçırılmasıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

SPOR

- Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 4. Hafta maçlarına Beşiktaş - Medipol Başakşehir FK, Çaykur Rizespor - Medicana Sivasspor, Osmanlıspor FK - Torku Konyaspor ve KasımpaşaFenerbahçe karşılaşmalarıyla devam edilecek. (17.00-20.15-21.00-İstanbul-Rize-Ankara)

- PTT 1. Lig'in 4. Haftası'nda 1461 Trabzon - Adana Demirspor, Kardemir Karabükspor - Yeni Malatyaspor, ElazığsporBalıkesirspor, GöztepeGiresunspor ve SamsunsporŞanlıurfaspor karşı karşıya gelecek.

- 2015 CEV Bayanlar Avrupa Ligi finali rövanş maçında Türkiye ile Macaristan İzmir'de karşı karşıya gelecek. (18.00-İzmir)

- Galatasaray'ın taçsız kralı Metin Oktay, ölüm yıl dönümünde Kozlu'daki mezarı başında anılacak. (11.00-İstanbul) CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER