Cihan Haber Ajansı Gündemi


- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek 'Şeb-i Arus İstanbul 2015' programına katılacak. (19.30-İstanbul)

POLİTİKA

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Swiss Hotel'de düzenlenecek Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Kurulu Toplantısı'na katılacak. Davutoğlu, İstanbul Eresin Hotel'de düzenlenecek, Afrika Düşünce Kuruluşları Buluşması ve İstanbul Wow Hotel'de gerçekleştirilecek Genç MÜSİAD 5. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi'ne iştirak edecek. (11.00 - 14.00 - 16.00 - İstanbul)

- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İstanbul Topkapı Eresin Hotel'de düzenlenecek, "Türk-Afrika Düşünce Kuruluşları Buluşması"na iştirak edecek. (14.00-İstanbul)

- MHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanlığı, 'Asenaların Kahvaltı Buluşması' etkinliği gerçekleştirecek. (10.30-Ankara)

DÜNYA

- Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Suriye'de siyasi diyalog sürecinin başlaması ve ülke genelinde ateşkes ilan edilmesini oy birliğiyle kabul etti. Yansımaları takip ediliyor.

- Yemenli yetkililer ile Husiler arasında, İsviçre'nin Cenevre şehrinde başlayan diyalog görüşmeleri takip ediliyor.

GÜNCEL

- Saadet Partisi Bursa İl Teşkilatı Olağan Kongresi Genel Başkan Mustafa Kamalak'ın kalımı ile gerçekleştirilecek. (19.45-Bursa)

- Şırnak'ın Cizre ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Serkan Has'ın cenazesi memleketi Osmaniye'de toprağa verilecek. (Osmaniye)

- Gazeteci-yazarlar Murat Yetkin ve İbrahim Varlı, ODTÜ Mezunları Derneği'nin düzenlediği 'Ortadoğu'da Değişen Güç Dengeleri, Suriye-Türkiye' konulu panelde konuşacak. (14.00-Ankara)

- DİSK, KESK, TMMOB ve TTB genel başkanlarının katılımıyla 'savaşa, katliamlara, baskı politikalarına hayır' konulu basın açıklaması yapılacak. (12.30-Ankara)

- Erzurum Kış Festivali 'Winterfest', 18- 20 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Dadaşlar Guinness rekorlar kitabına girebilmek için 'en uzun başbar' denemesi yapacak. (Erzurum)

- ÖZEL - Kemal Burkay: AK Parti 90 yıldır süren fasit daireyi kıramadı. Siyasetçi yazar Kemal Burkay, AK Parti hükümeti döneminde olumlu reformların da yapıldığını ama bir noktaya geldiğinde tıkandığını belirterek "Ben bunu fasit daire olarak adlandırdım. AK Parti 90 yıldır süren fasit daireyi kıramadı. Olumlu şeyler yaptı ama yine o döngüye takıldı: 'Kürt sorunu bitmiştir, tamamdır, artık yapacak bir şeyimiz yoktur.' dendi; bu yanlıştı. Kürt sorunu duruyor olduğu yerde." dedi. PKK'nın bölgede silahın gölgesiyle otoritesini yürütüyor olduğunu dile getiren Burkay, örgütün silah bırakmamasının nedenlerinden bir tanesinin de bu olduğuna dikkat çekti. PKK'nın bölgede bir hegemonya kurduğunu anlatan Burkay, legal hareket üzerinde de bu hegemonyası olduğunu ifade ederek HDP'nin, PKK'ya söz geçiremediği ve ona hayır diyemediği sürece özgürce siyaset yapma şansı bulunmadığını vurguladı.

SPOR

- Süper Lig'in 16. Haftasında yarın 4 karşılaşma oynanacak. PTT 1. Lig'de ise 16. hafta iki karşılaşmayla devam edecek.

Gaziantepspor - Çaykur Rizespor (13.30)
Torku Konyaspor - Bursaspor (16.00)
Mersin İdmanyurdu - Kasımpaşa '19.00)
Trabzonspor - Antalyaspor (19.00)

PTT 1. Lig 16. Hafta

Balıkesirspor - Boluspor (13.30)
Giresunspor - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (18.30)

CİHAN
<< Önceki Haber Cihan Haber Ajansı Gündemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER