Çin'de 22 binanın çöktüğü heyelanda, 27 kişi kayıp


Çin'in güneydoğusundaki Guangdong eyaletinin Shenzhen şehrinde heyelan sonucu 2'si işçilerin kaldığı yatakhane olmak üzere 22 bina çökerken, 27 kişinin kaybolduğu bildirildi.

Resmi Xinhua ajansına göre, bugün yerel saatle 11.40'ta şehrin kuzeybatı eteklerinde oluşan heyelanda, 3 kişinin yaralandığı kaydedildi. Xinhua, daha önce kayıp sayısını 41 olarak duyurmuştu.

Heyelanın Hengtaiyu Endüstri Parkı'nı vurmasının ardından Batı-Doğu doğalgaz boru hattının bir bölümünde patlama olduğu da kaydedildi. Heyelan nedeniyle ayrıca 100 bin metrekareden fazla enkaz oluştuğu da belirtildi.
Bölge sakinleri, olayın meydana geldiği anlarda patlama sesi duyduklarını söylerken, bunun büyük bir kazaya işaret ettiğini belirtti.

Xinhua'ya göre, Liuxu Technology şirketi çalışanı da öğle sularında binadaki elektriğin bir anda gittiğini ifade ederek, "Binamızın çevresinde kırmızı toprak ve çamurun hareket ettiğini gördüm. Neyse ki bizim binayı vurmadı ve binadaki herkes güvenli bir şekilde tahliye edildi." ifadelerini kullandı.

Heyelanın ilk olarak balık göletini, sonrasında ise binaları vurduğu belirtilirken, bir görgü tanığı, "Göletlerin tamponu olmasaydı, daha fazla hasar olurdu." diye konuştu.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde binaların kırmızı çamurla kaplandığı ve halkın panik içinde çevreden uzaklaştığı görülüyor.

Öte yandan Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Başbakan Li Keqiang, felaketin ardından acil kurtarma çalışmalarının yapılması emrini Verdi.

Xi, Guangdong eyaleti ve Shenzhen şehri yetkililerine kayıpları minimize etmek için her şeyin yapılması, yaralıların tedavi edilmesi ve kurbanların ailelerinin rahatlatılması emrini verdi.

Çin Devlet Konseyi de kurtarma çalışmalarını koordine etmesi için bölgeye bir çalışma grubu gönderdi.

Xinhua'ya göre, itfaiye, polis ve sağlık işçilerinden oluşan bin 500'den fazla kişinin kurtarma çalışmalarına katıldığı ve yerel saatle 17.00'den önce 9 yüz sakinin tahliye edildiği ifade edildi.

Kurtarma çalışmalarına 94 itfaiye aracı, 44 detektör, 4 drone ve 13 narkotik detektör köpek katılıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Çin'de 22 binanın çöktüğü heyelanda, 27 kişi kayıp Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER