Çin'den Musul mesajı: Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli


Çin, Musul'da bulunan Türkiye askerleri nedeniyle yaşanan gerginlikle ilgili olarak, gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi gerektiğini açıkladı.

Pekin'de düzenlenen olağan basın toplantısında Türkiye'nin Musul'a eğitim amaçlı gönderdiği askerlerle ilgili Irak'ın tepkisi ve Rusya'nın konuyu Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'ne taşımasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Çin Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Hua Chunying, ilgili tarafların iletişim ve koordinasyonu güçlendirmesi gerektiğini söyledi.

Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Irak Savunma Bakanı Halit Ubeydi'nin telefon görüşmesi yaptıklarını hatırlatan Hua, sorunun daha iyi koordinasyon ve diyalogla çözülmesi çağrısı yaptı.

Gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydeden Hua, problemin başta Birleşmiş Milletler tüzüğü olmak üzere uluslararası ilişkiler prensiplerine uygun şekilde ele alınması gerektiğini vurguladı. Hua, konuşmasında "BM Tüzüğü'ne ve uluslararası yasalara göre, Irak'ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Terörle mücadele operasyonlarının kesinlikle uluslararası yasalar çerçevesinde uygulanması gerektiğine dikkat çeken sözcü Hua, operasyonun düzenleneceği ülkeden izin alınarak, gerek o ülkenin gerekse bölgenin barışı ve istikrarını korumanın amaçlanması gerektiğine vurgu yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Çin'den Musul mesajı: Irak'ın toprak bütünlüğüne... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER