Cizre'de 30 terörist cesedi ele geçirildi


Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Cizre ilçesinin tamamının kontrol altına alındığını, devam eden operasyonda ise 5 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Açıklamada, 7 ayrı binada daha önce etkisiz hale getirildiği değerlendirilen toplam 30 terörist cesedinin bulunduğu belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, Cizre'de yapılan aramalarda 7 ayrı binada daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen toplam 30 bölücü terör örgütü mensubu cesedinin bulunduğu, ilçede etkisiz hale getirilen terörist sayısının 654 olduğu kaydedildi. İlçede yapılan arama çalışmalarında 27 kaleşnikof piyade tüfeği, bir Smith Wesson tüfek, 3 tabanca, 7 av tüfeği, 13 el bombası, 6 telsiz, bir el yapımı patlayıcı düzeneği ve 33 hücum yeleği ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda bir bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Sur'daki operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 190 oldu.
Mardin'de, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık etmek suçundan 4 iş birlikçinin, 3 Kaleşnikof piyade tüfeği, 3 av tüfeği, 3 şarjörü ve 57 adet fişeği ile birlikte yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Cizre'de 30 terörist cesedi ele geçirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER