Ziyaret öncesi mahallenin GBT'sini çıkarttılar

Başbakan Binali Yıldırım, hafta sonunu eşi Semiha Yıldırım’la birlikte İzmir’deki Irmak Çocuk Evi ziyaret etti. Başbakan ve eşinin ziyareti öncesi çocuk evinin bulunduğu sokakta yaşayan herkesin GBT'si çıkartılmış.

Binali Yıldırım'ın şaşırtan açıklaması

Video: Arşiv

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre alarma geçen Emniyet, birimlerine yazı yazarak, o sokakta yaşayan herkesin GBT (Genel Bilgi Toplama) kayıtlarının çıkarılmasını istedi. Apartmanlarda oturan tüm mahalle sakinlerinin tek tek GBT kayıtları alındı. Güzergah üzerindeki tüm PTT kutularının da denetlenip üzerine “kontrol edilmiştir” damgası basılması istendi.

90 SAYFALIK ÖNLEM TALİMATI

Emniyet, Başbakanın ziyaretiyle ilgili tam 90 sayfalık önlemler talimatıyla 2 bin 504 personel görevlendirildiğini bildirildi. Yazının bir bölümü şöyle: “Irmak Çocuk Evi'ni Başbakanımız'ın ziyareti nedeniyle sabahın erken saatlerinde belediye ile irtibata geçerek bidonların kaldırılması sağlanacaktır. Güzergah üzerinde bulunan Tedaş PTT kutuları 1 gün öncesinden Polis Merkezi Amirliği ve Tedaş PTT görevlileri ile müştereken kontrol ederek ‘kontrol edilmiştir' bandı yapıştırılarak birlikte tutanak tanzim edilecek ve Belediye ile 1 gün önceden irtibat kurarak üzerindeki çöp bidonlarının kaldırılmasını sağlayacaktır.”

SOKAK SAKİNLERİNİN GBT'SİNİ ALIN

“Ayrıca sokakta oturanların GBT kayıtlarının sorgulanması için kimlik bilgilerini GBT Büro Amirliği'ne ileterek GBT kayıtlarının bakılması sağlanacaktır. GBT Büro Amirliği, sokak içerisinde ikamet edenlerin GBT kayıtlarına bakarak Koordinasyon Şube Müdürlüğü'ne bildirilecektir.”

MUHTAR: KAYITLARI VERDİM

Çocuk Evi'nin bulunduğu Göztepe Mahallesi'nin Muhtarı Pınar Şimşek, Sözcü'nün sorusu üzerine, “Benden, sokakta oturanların kayıtları istendi. Ben de o sokakta olan 6 binadaki vatandaşların kayıtlarını verdim. Bulamadıklarımızı da seçim kayıtlarından çıkarıp verdik” dedi.
<< Önceki Haber Ziyaret öncesi mahallenin GBT'sini çıkarttılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER