Çolakoğlu: Kışın oryantiringi canlı tutarak otellerin açık olması sağlanabilir

Çolakoğlu: Kışın oryantiringi canlı tutarak otellerin açık olması sağlanabilir

Türkiye Oryantiring Federasyonu (TOF) Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu, kışın Ege ve Akdeniz'de otellerin açık kalması için her zaman turizmcilerle işbirliği içinde olacaklarını söyledi.

Ege ve Akdeniz bölgelerinin kışın iklim ve coğrafi yapısının oryantiring sporu yapımına elverişli olduğunu belirten Çolakloğlu, özellikle Antalya'da çok sayıda parkur alanının bulunmasının başta İskandinav ülke sporcularını bölgeye çekme adına avantaj olduğunu kaydetti.

TOF olarak Türkiye'de ilk kano oryantirng yarışını Manavgat Titreyengöl'de yaptıklarını belirten Çolakoğlu, "Özellikle turizmciler, turizm sezonunun sona ermesiyle ölü sezon dedikleri kış mevsiminde otellerin doluluk oranının yüzde 35 seviyelerine düştüğünü söylüyorlar. TOF olarak kışın Avrupalı oryantiring sporcularını ülkemize çekme adına turizmcilerle işbirliğine hazırız. İskandinav ülke sporcuları Antalya'daki oryantiring parkur alanlarına hayran. Norveç, İsveç, İsviçre, Danimarka, Finlandiya, Almanya, Avusturya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Lüksemburg ve İngiltere'de aktif şekilde yapılan bir spor. Kışın Kuzey Avrupalı sporcuları ülkemize çekersek otellerin doluluk oranının yüzde 35'lerden yüzde 45'e çekebiliriz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Çolakoğlu: Kışın oryantiringi canlı tutarak otellerin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER