ÇOMÜ rektörlük seçiminde Prof. Dr. Laçiner birinci çıktı


ÇANAKKALE (CİHAN)- Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ), bugün yapılan rektörlük seçiminde mevcut rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner birinci seçilirken, Prof. Dr. Yücel Acer ikinci ve Prof. Dr. Muammer Karaayvaz üçüncü oldu.

ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi'nde bulunan Truva Kültür Merkezi'nde sabah başlayan oy verme işlemi saat 17.00'de sona erdi. 689 öğretim görevlisinden 670 kişinin oy kullandığı seçimde Prof. Dr. Sedat Laçiner 237, Prof. Dr. Yücel Acer 180, Prof. Dr. Muammer Karaayvaz 163, Prof. Dr. Azru Mirici 78, Prof. Dr. Ahmet Gökku 1, Prof. Dr. Sedat Dereköy 1 ve Prof. Dr. Mustafa Sacar 1 oy aldı. 4 oy boş ve 4 oy da geçersiz çıktı. Seçim sonucunda aday sayısının 8'e çıkması üzerine YÖK'e gönderilecek 6 aday için 1 oy alan 4 aday arasında kura çekimi yapıldı. Kura çekimi sonucunda Prof. Dr. Sefa Dereköy ve Prof. Dr. Olcay Hisar ilk 4'e giren adaylarla beraber isimleri YÖK'e gönderilecek.

Seçim sonucunda birinci çıkan Prof. Dr. Sedat Laçiner, seçimin çok objektif ve şeffaf yapıldığını belirterek, sonuçların ortada olduğunu söyledi. Laçiner, "57 oy farkla birinci oldum. Her türlü kirli ayak oyununa rağmen, her türlü algı operasyonuna rağmen, her türlü tehdit, şantaj, aldatma, arkadaşı arkadaşa düşürme çabalarına rağmen milli irade böyle tecelli etmiştir. Milli iradeye, eminim ki yüce makamlar da dikkat edeceklerdir. ÇOMÜ milli iradesine çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber ÇOMÜ rektörlük seçiminde Prof. Dr. Laçiner birinci çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER