İletişimciler polis-yargı gazeteciliğini konuştu

İletişimciler polis-yargı gazeteciliğini konuştu

SİVAS (CİHAN)- Derslerde verilen pratik bilgilerin yanı sıra gerçekleştirdiği konferans, panel ve söyleşilerle de öğrencilerinin kariyer gelişimlerine katkıda bulunan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi, etkinliklerine devam ediyor. Bu kapsamda P24 Bağımsız Gazetecilik Platformu'nca 'Polis-Yargı Gazeteciliği' konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi söyleşi etkinliğinde, bu kez iki ulusal gazetenin muhabiri ağırlandı. Fakültenin konferans salonundaki söyleşiyi P24'ün kurucularından Doğan Akın yönetirken, söyleşiye konuşmacı olarak Radikal gazetesinden İsmail Saymaz ve Milliyet gazetesinden Kemal Göktaş katıldı.

Doğan Akın, açılış konuşmasında program içeriği hakkında bilgi vererek, "Tek amacı gazeteciliğin profesyonel standartlarını yükseltmek, habercilik konusunda iddiası olan, örneklerini Türkiye'de geçmişten günümüze çok sayıda gördüğümüz, angaje gazetecilik değil de gerçekten gazetecilik icra eden ve görüşü ne olursa olsun haberciliğin önüne onları koymayan insanlarla bir tecrübe paylaşımı yapıyoruz." dedi.

Milliyet gazetesinden Kemal Göktaş, polis yargı muhabirliğinin tarihsel sürecinden söz ederek başladığı konuşmasında, medyada köklü bir değişim yaşandığını hatırlattı. Göktaş, gazetelerin başta ekonomik sebepler olmak üzere çeşitli sebeplerden dolayı küçüldüğünü bunun da uzmanlaşmanın önüne geçtiğini bildirdi. Bu durumun, özellikle polis ve yargı muhabirliğinde sorun oluşturduğunu kaydeden Göktaş, "Bizi bekleyen büyük tehlike haber üretiminin temel birimi olan muhabirliğin bu şekilde zayıflatılması ve haberlerin daha çok ajanstan alınmaya başlanması." diye konuştu.

Radikal gazetesinden İsmail Saymaz ise "Biz muhabiriz, biz haber üreten insanlarız, biz kanaat bildiren, kamuoyu oluşturmaya yönelik fikir üreten insanlar değiliz. Fikir üretecek insanların hammaddesini aldığı haberi üreten insanlarız." ifadesini kullanarak başladığı konuşmasında, polis yargı muhabirlerini bekleyen en büyük tehlikenin özdeşleşme olduğunu söyledi. Türkiye'de özellikle 2007'den sonra "bavul gazeteciliği" olarak nitelendirilen bir gazeteciliğin doğduğunu dile getiren Saymaz, polis yargı muhabirlerinin bir olayı haberleştirirken olayın tüm taraflarına eşit mesafeli yaklaşması gerektiğini kaydetti.

Soru cevap şeklinde devam eden programın sonunda İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Erol katılımcılara teşekkür belgesi verdi. Söyleşiyi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci takip etti.

CİHAN
<< Önceki Haber İletişimciler polis-yargı gazeteciliğini konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER