CPJ'den Ahmet Hakan'a yapılan saldırıya tepki: Basın özgürlüğünün altı oyuluyor


Uluslararası Gazetecileri Koruma Cemiyeti (CPJ) Ahmet Hakan'a önceki gün evinin önünde yapılan saldırıya tepki gösterdi. CPJ saldırıyı "basın özgürlüğünün altının oyulduğunu açıkca gösteriyor" şeklinde değerlendirdi.

Açıklamayı kurum adına kaleme alan CPJ Genel Direktörü Joel Simon, "Türk gazeteciler hapse atılıyor. Haklarında hakaret davaları açılıyordu ancak bu fiziksel saldırı Türkiye'de basın özgürlüğünün giderek altının oyulduğunu gösteriyor." diye konuştu.

Simon, Türk hukukunun Ahmet Hakan'ın ifade hürriyetini garanti altına alıp koruması gerektiğini vurgulayan açıklamasında saldırıyı düzenleyenler hakkında bir an önce yasal işlem başlatılıp dava açılması gerektiğine işaret etti.

Hüriyet gazetesi binasına yapılan iki baskının hatırlatıldığı açıklamada uzun süredir de Ahmet Hakan'ın şahsına yönelik tehditlerin sözkonusu olduğuna dikkat çekildi. Ahmet Hakan'ın CNN Türk'de 'Tarafsız Bölge' programını yaptığı ve burada Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan ile AKP'yi eleştirdiğine değinildi.

Ahmet Hakan'a saldırdıkları gerekçesi ile tutuklanan dört kişiden ikisinin AKP üyesi olduğu ifade edilen açıklamada, olayın Hürriyet gazetesi baskınlarından üç hafta sonra gerçekleştirildiğine dikkat çekildi. AKP milletvekili ve MYK üyesi Abdurrahim Boynukalın'ın Hürriyet binasının basıldığı sırada Ahmet Hakan'ı dövmekle tehdit ettiğine işaret eden CPJ, Star gazetesi yazarı Cem Küçük'ün de "seni böcek gibi ezeriz' sözleriyle gözadağı verdiğinin altını çizdi.

Ahmet Hakan'ın koruma talebine de olumlu ya da olumsuz cevap alamadığı belirtilen açıklamada, Hürriyet gazetesinin Ahmet Hakan'a koruma sağladığı bilgisi yer aldı.

CPJ, Hürriyet gazetesi hakkında terör propagandası yapma suçlaması ile de soruşturma açıldığını dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber CPJ'den Ahmet Hakan'a yapılan saldırıya tepki: Basın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER