Çukurova Belediyesi'nden öğrencilere çevre eğitimi


Çukurova Belediyesi ilçedeki tüm okullarda öğrencilere çevre bilinci eğitimi vermeye başladı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Çevre konusunda herkese görev düşüyor. Ama biz 'ağaç yaş iken eğilir' dedik ve eğitimlerimize çocuklardan başladık." dedi.

Çukurova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü eğitmenleri ilkokul öğrencilerine bitkisel atık yağlar, atık piller ve ambalaj atıklarının geri dönüşümü hakkında bilgi verdi. Slayt gösterisi eşliğinde yapılan eğitimde, doğaya gelişigüzel bırakılan atıkların çevreye verdiği zarara dikkat çekilerek, geri dönüşümün sağlıklı çevre için taşıdığı önem vurgulandı. Genç beyinlerde çevre bilinci oluşturmayı amaçlayan program, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı ile tekrar başladı. Bu hafta Sabancı İlköğretim Okulu'nda devam eden eğitimleri, öğrenciler büyük bir ilgiyle izledi. Çukurova'da bulunan tüm okullarda verilecek eğitim kapsamında okullara geri dönüşüm kumbaraları, eğitim materyalleri ve bilgilendirme broşürleri bırakılıyor. Yakın dönemde çocuklara çevre bilinci eğitimleri, tiyatrocular tarafından sahnelenecek 'çevre bilinci temalı oyun' eşliğinde verilecek.

'DAHA YAŞANABİLİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ'
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, çevreye zarar verecek her şeyin gelecek kuşaklara da zarar vereceğini söyledi. Atıkların kontrollü ve düzenli bir şekilde toplanması gerektiğini söyleyen Çetin, "Bu konuda herkese önemli görevler düşüyor. Eğitimlerimize öncelikle çocuklarımızdan başladık." dedi. Çetin, "Biz Çukurova Belediyesi olarak çevre bilinci konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Geleceğin büyükleri olan çocuklarımızın çevre konusunda eğitilmesi en önemli görevlerimizden biridir. 'Ağaç yaş iken eğilir' diyen atasözümüzü rehber edindik ve daha temiz ve daha yaşanabilir bir dünya için hep birlikte çalışmaya hız verdik." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Çukurova Belediyesi'nden öğrencilere çevre eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER